9 újabb szemfüles konyhapraktika

Egy csokorban ismét 9 „jó, ha tudod tipp” a konyhába, a takarításhoz, a rendrakáshoz. Az élethez.

Lehet, hogy ezek közül sokat láttatok már nálunk, vagy eleve ismertetek párat, de most megint egybe gyűjtöttünk néhányat, hogy könnyebb legyen megjegyezni őket, és ha szükséges, alkalomadtán eszetekbe jusson, amelyik kell!

1. Mikró+citrom

Tegyél a koszos mikródba egy tál citromos vizet, és melegítsd pár percig – leolvad a zsír és a mocsok, már csak le kell törölni.

2. Gumikesztyű+szőr

Húzz egy gumikesztyűt, vizezd be, és simítsd vele végig az állatszőrös, hajszálas felületeket – tökéletes megoldás.

3. Égett edény+ecetes víz+szódabikarbóna

Forralj némi ecetes vizet az égett edényben, majd a maradék koszt szódabikarbónával súrold át – gyönyörű lesz!

4. Csempefuga+fogkefe

A csempék közti fugás részt szépre sikálhatod némi szódabikarbónás-vizes fogkefével – nyugi, könnyebb, mint a filmekben a hasonló eszközzel végzett WC-tisztítás!

5. Ketchup+réz, ezüst

Megkopott ékszereidet, ezüstödet, rézedényeidet töröld át némi ketchupos vízzel, hogy újra fényes legyen mind!

6. Matrac +vodka

Tegyél egy kevés vodkát egy sprayflakonba, spricceld be VÉKONYAN a matracod, mert csodásan fertőtlenít, és elűzi a kellemetlen szagokat is - szárítsd meg, mielőtt újra ráfeküdnél vagy letakarnád a matracot!

7. Hűtő

Hűtőd elemeinek tisztítása történjen szódabikarbónás vízzel - az eredmény nem hagy maga után kivetnivalót!

8. Csapok+citrom

A csapok, szaniterek vízköves részeit dörzsöld át egy fél citrommal, a citromsav csodákra képes!

9. Szódabikarbóna+sütő

Már-már elcsépelt, de a sima szódabikarbóna itt is csodás – tegyél egy fél csészényit szárazon, víz nélkül a hideg sütőbe, csukd be az ajtaját, és hagyd ott egy éjszakára . Reggelre egy vizes szivaccsal csodásan letörölhető a sütő belseje!

Bónusz: ha a rácsok is koszosak, tedd őket egy nagyobb szemeteszsákba, önts rájuk némi szódabikarbónát, kösd össze, és hagyd egy éjszakára a ház előtt vagy a garázsban.

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek