6 ínycsiklandozó orosz fogás, amit nem csak akkor érdemes megkóstolnod, ha Oroszországban jársz

Kóstoltad, ismered, vagy még csak most barátkozol vele? Megmutatjuk, mi az orosz konyha színe-java! 

Borscs

Valószínűleg a leghíresebb orosz étel a világon a borscs, ami egy vörös cékla leves, amely általában tartalmaz valamilyen húst, krumplit, sárgarépát és paradicsomot is.

Blini

A blini a 9. századtól az orosz konyha része, idővel megszámlálhatatlan változata alakult ki. A pogány kortól (a palacsinta a nap szimbóluma) napjainkig fontos szereplője a különböző vallási ünnepek étkezéseinek. A hagyományos orosz télbúcsúztató karneváli hét második napjának neve, palacsintakedd mutatja a palacsinta szerepét az orosz hagyományokban.

Kaviár

A kaviárt legtöbbször szezonális zöldségekkel, tojással díszített kaviáros szendvicsként, vagy kaviáros palacsinta formájában tálalják.

Soljanka

Az éghajlatnak köszönhetően az oroszok nagyon kedvelik a tartalmas, meleg leveseket. Ezek közül az egyik legismertebb a káposztából készített soljanka.

Ukha

Ha szereted a tenger gyümölcseit, akkor mindenképp próbáld ki az ukhát, ami halból készült leves. Sokféle halat használnak fel a leves készítéséhez, beleértve a keszeget, harcsát és a csukát.

Pelmenyi

Ezek a tészta gombócok jellemzően darált hússal vannak megtöltve. Önmagában is fogyasztják, de vajjal és tejföllel is vagy levesben.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek