4+1 spanyol étel, amit vétek lenne kihagyni a nyaralás alatt

Izgalmas, ízekkel teli ételek, amik kihagyhatatlanok, ha Spanyolországban jártok a nyáron!

A spanyoloknak nemcsak a kultúrája, de a gasztronómiája is rendkívüli izgalmakat, meglepő ízeket rejt. Hoztunk 4+1 isteni finom és tipikus spanyol ételt, amit kötelező megkóstolnotok, ha spanyol nyelvterületen jártok!

1. Gazpacho

A spanyolok könnyű, nyári levese tulajdonképpen egy paradicsomleves, de annál sokkal intenzívebb, erőteljesebb az íze. Általában paradicsom, uborka, hagyma, fokhagyma, olíva olaj, borecet és só kerül bele. Jéghidegre hűtve a legjobb, a legfinomabb verziót én Andalúziában ettem, zöldség és pirítóskockákkal.

2. Paella

A spanyolok rizzsel készített egytálétele, amelybe régiónként más zöldséget, más húsfélét raknak. Az eredetit Valenciában találták fel, de különböző verziói az egész országban megtalálhatók. A tengeri herkentyűs verziót paella de marisco néven kell kérni, a paella de verdurasban pedig csak zöldségek vannak. Ha egyszerre szeretnél mindent, a paella mixta a jó választás.

3. Tortilla Española

Ne dőljetek be a névnek, ha tortillát kértek spanyol nyelvterületen, akkor ne feltétlenül egy torillatekercset képzeljetek el, ami meg van töltve zöldségekkel, sült hússal, szósszal…. A spanyol tortilla ugyanis egy vastag, krumplis rántotta, amit általában reggeliként tálalnak!

4. Pulpo a la Gallega

Ez nem más, mint főtt polip paprikával, sóval és olívaolajjal tálalva. Az igazat megvallva, kicsit nyálkás és rágós étel, de van egy grillezett, krumplival és zöldségekkel tálalt verziója is, ezt pulpo a la plancha, vagy pulpo a la parilla néven találjátok! De kihagyhatatlan gasztro élmény az biztos!

+1 Churros

A churros személyes kedvenc (édesszájúak előnyben). A churros nem más, mint sült fánktészta rudacska cukorba hempergetve. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként eszik, de kávéba is szívesen mártogatják gyakorlatilag bármikor! Ha Las Palmas de Gran Canarián jártok, mindenképp látogassatok el a Churreria LaMadrilena nevű étterembe, ahol isteni churrost ehettek!

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...