Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5+1 tipp, hogy könnyebb legyen a karácsonyi készülődés - ne akarj mindent egyedül csinálni!

Ha idén nem akarod a Szentestét a konyhában robotolva tölteni, akkor ezekkel a tippekkel megkönnyítheted az életedet.

Az nem újdonság, hogy a karácsonyi és a szilveszteri időszak a legtöbb nő számára nem a kikapcsolódás és a pihenés, hanem a házimunka, és a sütés-főzés időszaka. De egy kis szervezéssel úrrá lehetünk az év végi hajrán.

1. Találd ki, kinek milyen ajándékot veszel!

Írd le azoknak a rokonoknak, barátoknak a nevét, akiknek a szűk családon kívül ajándékot szeretnétek venni és írj melléjük 2-2 ötletet hogy rögtön legyen „B” terved is. Ha egy ötlet sem jut eszedbe, akkor egyszerűen kérdezd meg, minek örülnének a legjobban – sokkal jobb egy előre elmondott kívánság, mint egy félresikerült ajándék.

2. Állítsd össze a menüt előre és írj listát!

Ne stresszeld magad azon, hogy mindent észben kell tartanod. Írj listát arról, hogy mi kell az ünnepi menühöz, és tedd ki a hűtőre. Ha idő közben még valami eszedbe jut, írd hozzá, így biztosan nem marad le semmi. A bevásárlás több körös, oroszlán részét bízd a párodra, de a listára pontosan írd fel, hogy miből milyet vegyen. A húst, a halat, és az olyan hozzávalókat, amiknél fontosnak érzed hogy te válaszd ki, pedig szerezd be te.

3. Közösen takarítsátok ki a lakást!

Oszd le a házimunkákat a párod és a gyerekek között. Tedd egy kosárba a törékeny tárgyakat, és indulhat a suvickolás! A gyerekek letörölhetik a port a szobájukban és a nappaliban, a párod felporszívózhat, rendet tehet a hálóban, közben pedig te kitakaríthatod a fürdőt. A konyhát főzés közben is takaríthatod – ha minden nap egy kicsit megcsinálsz – egyik nap a szekrényeket törlöd le, a másik nap a sütőt pucolod ki – karácsonyra tiszta lehet ez a helyiség is. 


4. Ne bonyolítsd túl!

Karácsonykor a tradicionális ételek, mint amilyen a halászlé, a töltött káposzta, a hal és a hagymás-majonézes krumplisaláta bőven elegendő a családnak. Ha sok a teendőd, nem kell túlcifrázni a már jól bevált recepteket, és főleg ne az ünnepi rohanásban kísérletezz, ha szeretnéd épségben tartani az idegsejtjeidet.

5. Csomagolj egyszerűen!

Ha nagy a család, akkor órák is elmehetnek az ajándékok csomagolásával, és szinte biztos, hogy az eleinte szeretetteli foglalatosság a végére „mikor lesz már vége?” típusú nyűggé válik. Ha nem erősséged a csomagolás, vagy egyszerűen nincs időd, szerezz be papírtasakokat, és tedd azokba az ajándékokat.

+1. Tartsd meg az egyensúlyt!

Ne csak hozzátok jöjjenek a vendégek, hanem ti is menjetek látogatóba. Ezzel megelőzheted azt, hogy mindig neked kelljen kiszolgálni az érkezőket, és a lakást sem kell egyfolytában puccba vágni. Ha mégis szeretnéd, hogy a ti otthonotok legyen a központi hely, akkor szervezd egy napra a vendégsereget, hogy pihenni is legyen időd az ünnepek alatt.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!