Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meddig tart az örökkön-örökké? Ezért lépünk félre a leggyakrabban

Mindannyian tudjuk, hogy a mézes hetek nem tartanak örökké. Valójában, a rózsaszín köd felszállása után derül ki, mennyire áll szilárd lábakon a kapcsolatunk.

Amikor örök hűséget fogadunk egymásnak, a legtöbben valóban komolyan gondoljuk, és igyekszünk tartani magunkat az eskünkhöz. A kapcsolatok kritikus 7. éve azonban sokakon kifog, és a komoly elhatározások a ködbe vesznek.

A megcsalás leggyakoribb okai

A pszichológusok tapasztalatai azt mutatják, hogy a házasság 7. éve környékén a párok eltávolodnak egymástól, és az elégedettség-, és a boldogságérzetük is csökken, ami által a kísértés egyre erősebbé válik.

Egy izraeli kutatócsoport megvizsgálta azokat az okokat, amelyek miatt az emberek többsége félrelép. A tanulmány a Sex Research nevű folyóiratban jelent meg: a kutatás alapján meg tudták határozni a megcsalás leggyakoribb okait, valamint azt az időintervallumot, amiben a férfiak és a nők a legnagyobb eséllyel félreléphetnek.

A kutatók 423 résztvevőt kértek fel arra, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amiben 29 okból kellett választaniuk aszerint, hogy melyek miatt kerülik el leginkább a megcsalást, és mikor állnak ellent a kísértéseknek. Az eredmények alapján az egyedülléttől való félelem és az erkölcsi normák kapták a legtöbb szavazatot, ami a megcsalást akadályozó tényezőket illeti. Kimutatták azt is, hogy a nők a 6-10 éves időszakban mutatják a legnagyobb hajlandóságot a félrelépésre, a férfiak pedig jellemzően a 11. év után lépnek a titkos légyottok ösvényére.

Mi számít megcsalásnak?

Egy másik, a Superdrug Online Doktor oldalon publikált kutatás több mint 2000 amerikai és európai nő, valamint férfi részvételével vizsgálta a megcsalás okait. Érdekesség, hogy mind az európaiak, mind az amerikaiak ugyanazt az eredményt hozták: a nők számára a megcsaláshoz vezető legfőbb indok az, ha azt érzik, párjuk nem fordít kellő figyelmet rájuk. A férfiak ennél sokkal prózaibb okot jelöltek meg a félrelépésre: ha a harmadik fél csinos és vonzó, az erősebbik nem számára kihívást jelent a sárga köves úton maradni.

Arra is választ kaphatunk, hogy a résztvevők szerint mi számít megcsalásnak: a legtöbben a kézen fogva andalgást még nem tartják megcsalásnak, azonban ez után az amerikai és az európai résztvevők véleménye jelentősen eltér. Addig, amíg nálunk, Európában az egy ágyban alvást és az érzelmi intimitást a részvevők kevesebb, mint 50%-a nem tartja megcsalásnak, addig az USA-ban ugyanezek az értékek 70% körül mozognak.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!