5 tipp quiche-hez

Süssél quiche-t! Gyors és nagyon ínycsiklandó sós pite, amit csak szeretni lehet, főleg úgy, hogy kedved szerint variálhatod az ízesítést!

A quiche, a franciák sós pitéje évek óta népszerű, ami nem véletlen, tekintve, hogy pár fortélytól eltekintve pofonegyszerű elkészíteni. A jó hír, hogy még tojás sem szükséges hozzá, friss vaj viszont annál inkább!A linzertésztával rokon, omlós állagú tésztát kell kapnunk, ha minden összetevőt házasítunk: tojás nem kell bele, de dolgozzunk gyorsan, a felhasznált vaj pedig legyen minél hidegebb. Ha homogenizáltuk az alapanyagokat, zsupsz a hűtőbe vele, legalább egy óráig hagyjuk pihenni, hogy a tészta megszilárdulhasson.

{ GALÉRIA = title:5%20tipp%20quiche-hez, 0,1,2,3,4 }

A pihentetés végén nyújtsuk, helyezzük piteformába és jöhet a feltét. Kissé elősütjük, amihez sokan nehezéket is helyeznek a pitére annak érdekében, hogy véletlenül se púposodjon fel ehhez takarjuk le a tésztánkat és dobáljunk rá egy marék babot, bár már lehet kapni kifejezetten erre a célra kifejlesztett nehezékeket. A quiche velejét a rá kerülő tejszínes, tojásos szósz adja előbbiből két-három decit nyugodt szívvel rálocsolhatunk, külön megpirított szalonnapörcökkel pedig gazdagíthatjuk a feltétet, de mivel nyár van, jöhetnek a friss zöldségek is.

Francia falat: petrezselymes-lazacos quiche >>

A hagyma, bármilyen formájában, általában kedvelt kísérője ennek a szósznak, 1-2 gerezd fokhagyma reszelhető bele, illetve tejföllel tovább fokozható a szósz krémessége, de ne aggódjunk, így is szilárd állagúra fog sülni. Friss fűszernövényekkel meg lehet szórni a tetejét: kevés snidling, petrezselyem biztosan jól jön bármilyen ízhez, de a különleges, karakteres sajtokat is elviseli: parmezán, gouda, kéksajt... variáljunk kedvünkre!

Még több quiche receptjéért ide kattints! >>

Az Egyből 5 rovat korábbi cikkei >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!