Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 tipp, hogyan vágd fel okosan a sütőtöködet - és a végén tíz ujjad maradjon

Itt az ősz, a sütőtökszezon, mehet levesbe, sütőbe, sütibe is - na de hogy hámozzuk meg, hogy tíz ép ujjal végezzük a műveletet? 

Ha nem akarod, hogy a sütőtökevéstől mindig a hámozás-felvágás nehézsége jusson eszedbe és rettentsen el – mert valljuk be, tényleg nem adja túl könnyen magát – , akkor olvasd el ezeket a tippeket!

1. Kell egy nagy, stabil kés

Felejtsd most el a kisebb késeket. Vegyél a markodba egy nagy, robosztus, széles, nem recés pengéjű nehéz séfkést. Egy ilyen célszerszámmal nagyobb kontrollod lesz a sütőtököd felett, ami tényleg nem árt – egy életlen penge amúgy is sokkal több balesetet tud okozni, mint egy túl éles.

2. Először a végek

Még mielőtt elkezdenéd a nagy vagdosást, előbb a két végét vágd le, így két egyenes felület keletkezik, ami segít stabilizálni a tököt, ha állítod, illetve akkor is kényelmesebb, ha utána meghámozod (mondjuk zöldséghámozóval.)

3. Kettőbe

Ezután pedig vágd keresztben ketté – logikusan hangzik, de tényleg sokat segít, mert lesz két könnyebben kezelhető kisebb darabkád, amit felkockázni (pl. levesbe) is jóval simább ügy.

4. Egy trükk – mikrózás

Ha nem vagy mikróellenes, segíthet, ha kicsit bevagdosod a héját, és bedobod a tököt 5 percre a mikróba, ez pedig felpuhítja, így könnyebb lesz a pucolás, hámozás, vágás is.

5. Meg is főzheted

Ha minden kötél szakad, megteheted, hogy az egészet megfőzöd vagy sütöd a sütőben, esetleg kuktában. Időigényesebb így a folyamat, de ezek után a felaprítás gyerekjáték lesz.

...ezeket láttad?

{ KDKEP = 252716, kép_útvonal 

via kitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

levigitta
levigitta Wed, 2017-10-04 19:27

Mikró helyett érdemes sütőt használni. A félbevágott, kimagozott tököt tepsibe téve megsütöm a sütőben és így sokkal könnyebb kikaparni a héjából, és még finomabb is, mert karamellizálódik a benne lévő cukor, Ha pedig kocka tök kell, akkor csak félig kell megsütni, így is sokkal könnyebb megtisztítani, és könnyen fel lehet kockázni.