5 táplálkozási trend a jövőből

Hamarosan felbukkannak a nagyvárosi csirkeketrecek és egyre többen lesznek vegetáriánusok - az epicurios.com előrejelzése szerint sokan visszatérünk majd a gyökerekhez, a táplálkozásban is.

Folyamatosan nő azon közösségek száma, melyek újult erővel vetik bele magukat a háztáji gazdálkodás örömeibe. Méhészeteket hoznak létre társasházak udvarán, csirkéket nevelnek a háztetőkön, növényeket az ablakpárkányokon – nem elégszenek meg a zöldségeseknél kapható, helyben termesztett termékekkel, ők sajátot akarnak. Ja, ha még nem mondtuk volna, ezek a trendteremtők a nagyvárosok lakói!

Kedvenc karácsonyi sütijeink >>

Milyen az igazi brassói? >>

Világszerte tapasztalható trend, hogy egyre növekszik a húst nem fogyasztó emberek száma, Amerikában a 35 év alatti nők 12 százaléka vegetáriánus, illetve a teljes felnőtt lakosság 3 százaléka semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt. Egy felmérés szerint a világ marhacsordái nagyobb környezeti károkat okoznak, mint az összes autó és repülőgép együttvéve.

Gourmet-fogásokért jobb bisztrókba és éttermekbe járunk, megadjuk a módját az étkezésnek ilyenkor. Szintén Amerikában – hol máshol – viszont az új szokások értelmében már nem csak hamburgerekért állhatunk sorba a lakókocsiszerű, mobil ételállomásoknál! Felejts el mindent, amit eddig ezekről az árusokról gondoltál – mert hamarosan hozzánk is begyűrűzhet a friss bárányos fogások, kézműves fagyik, különleges ázsiai ételek mobil hozzáférése!

Hamarosan újabb vásárlási őrület indulhat a weben! A helyben termesztett alapanyagokon kívül – aki szeret főzni – bizony előbb-utóbb csak szembesül a ténnyel, hogy bizonyos, még csak nem is különösebben egzotikus hozzávalókért messzebbre kell mennünk. Hamarosan azonban minden kívánságunk valóra válhat, tekintve, hogy házhozszállító cégek az otthonunkig hozzák a finomságokat!

Karácsony a NoSalty szerkesztőinél >>

Kevenceitek, a kávés sütik >>

Karácsonyi varázslat >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?