5 táplálkozási trend a jövőből

Hamarosan felbukkannak a nagyvárosi csirkeketrecek és egyre többen lesznek vegetáriánusok - az epicurios.com előrejelzése szerint sokan visszatérünk majd a gyökerekhez, a táplálkozásban is.

Folyamatosan nő azon közösségek száma, melyek újult erővel vetik bele magukat a háztáji gazdálkodás örömeibe. Méhészeteket hoznak létre társasházak udvarán, csirkéket nevelnek a háztetőkön, növényeket az ablakpárkányokon – nem elégszenek meg a zöldségeseknél kapható, helyben termesztett termékekkel, ők sajátot akarnak. Ja, ha még nem mondtuk volna, ezek a trendteremtők a nagyvárosok lakói!

Kedvenc karácsonyi sütijeink >>

Milyen az igazi brassói? >>

Világszerte tapasztalható trend, hogy egyre növekszik a húst nem fogyasztó emberek száma, Amerikában a 35 év alatti nők 12 százaléka vegetáriánus, illetve a teljes felnőtt lakosság 3 százaléka semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt. Egy felmérés szerint a világ marhacsordái nagyobb környezeti károkat okoznak, mint az összes autó és repülőgép együttvéve.

Gourmet-fogásokért jobb bisztrókba és éttermekbe járunk, megadjuk a módját az étkezésnek ilyenkor. Szintén Amerikában – hol máshol – viszont az új szokások értelmében már nem csak hamburgerekért állhatunk sorba a lakókocsiszerű, mobil ételállomásoknál! Felejts el mindent, amit eddig ezekről az árusokról gondoltál – mert hamarosan hozzánk is begyűrűzhet a friss bárányos fogások, kézműves fagyik, különleges ázsiai ételek mobil hozzáférése!

Hamarosan újabb vásárlási őrület indulhat a weben! A helyben termesztett alapanyagokon kívül – aki szeret főzni – bizony előbb-utóbb csak szembesül a ténnyel, hogy bizonyos, még csak nem is különösebben egzotikus hozzávalókért messzebbre kell mennünk. Hamarosan azonban minden kívánságunk valóra válhat, tekintve, hogy házhozszállító cégek az otthonunkig hozzák a finomságokat!

Karácsony a NoSalty szerkesztőinél >>

Kevenceitek, a kávés sütik >>

Karácsonyi varázslat >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!