5 egyszerű paradicsomos tészta

Az olasz tészták koronázatlan királya a bolognai ragu, de ennél sokkal változatosabbak a paradicsomos tésztaételek. Ismerkedjünk hát meg ezekkel is!

Igen, imádjuk a bolognai ragut, amely méltán minden gyerek kedvence, de nem lehet mindig azt enni! Az olasz tésztaételek nagyszerűsége abban rejlik, hogy ugyan kevés, ám a legkiválóbb minőségű hozzávalókból dolgozik. Érthető is a logika, mert ha van egy ízletes alapanyagunk, akkor csak annak ízét kell erősítenünk, illetve kiegészítenünk, nem pedig elnyomnunk. Történetesen ez a friss, érett és édes paradicsomokra is igaz, amelyek már ott mosolyognak a zöldségesnél, így minden habozás nélkül váltsuk le a receptben említett konzerv változatokat a nap érlelte, piros ízbombákra.

  1. 1.

    Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól

  2. 2.

    Chorizós tészta

  3. 3.

    Spagetti alla puttanesca

  4. 4.

    Spenótos-paradicsomos penne

  5. 5.

    Friss paradicsomos spagetti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cannoli pisztáciával

Szicília és az olasz kultúra egyik legfinomabb és legjellemzőbb édessége, isteni tipikus pisztácia szórattal a végén :). Megéri valami különlegeset is kipróbálni az ünnepi ...

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...