5 egyszerű paradicsomos tészta

Az olasz tészták koronázatlan királya a bolognai ragu, de ennél sokkal változatosabbak a paradicsomos tésztaételek. Ismerkedjünk hát meg ezekkel is!

Igen, imádjuk a bolognai ragut, amely méltán minden gyerek kedvence, de nem lehet mindig azt enni! Az olasz tésztaételek nagyszerűsége abban rejlik, hogy ugyan kevés, ám a legkiválóbb minőségű hozzávalókból dolgozik. Érthető is a logika, mert ha van egy ízletes alapanyagunk, akkor csak annak ízét kell erősítenünk, illetve kiegészítenünk, nem pedig elnyomnunk. Történetesen ez a friss, érett és édes paradicsomokra is igaz, amelyek már ott mosolyognak a zöldségesnél, így minden habozás nélkül váltsuk le a receptben említett konzerv változatokat a nap érlelte, piros ízbombákra.

 1. 1.

  Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól

 2. 2.

  Chorizós tészta

 3. 3.

  Spagetti alla puttanesca

 4. 4.

  Spenótos-paradicsomos penne

 5. 5.

  Friss paradicsomos spagetti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.