5 hozzávaló, amivel megspékelheted a krumplifőzeléked

Tudjuk, hogy a magyaros burgonyafőzelék a legjobb babérral, tejjel, menzásan, de azért van ennél tovább is: citrom, petrezselyem, koriander, kókuszkrém, kurkuma vagy curry is megspékelheti!

A burgonyafőzelék a főzelékek tárházán belül az, amelyet szinte mindenki szeret, hála a krumpli univerzális, minden szívet megnyerő ízének – és elvileg alacsony árának.

Igaz, hogy a hagyományos, menzás-magyaros verzió klasszik tejes vagy tejfölös habarással, babérral készül, ennél lehetünk jóval újítóbbak, kreatívabbak, nyitottabbak is. Próbáltad már például kókuszkrémre cserélni a tejterméket? Citromhéjjal és friss citromlével savanyítani ecet helyett? Vagy babér helyett friss petrezselyemmel, sőt, korianderzölddel megszórni? És ha már keleti irányba viszed az ízeket, bevetetted már a kurkumát, curryt?

Mutatjuk az ötleteket, a galériáért katt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgi tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...