5 hozzávaló, amivel megspékelheted a krumplifőzeléked

Tudjuk, hogy a magyaros burgonyafőzelék a legjobb babérral, tejjel, menzásan, de azért van ennél tovább is: citrom, petrezselyem, koriander, kókuszkrém, kurkuma vagy curry is megspékelheti!

A burgonyafőzelék a főzelékek tárházán belül az, amelyet szinte mindenki szeret, hála a krumpli univerzális, minden szívet megnyerő ízének – és elvileg alacsony árának.

Igaz, hogy a hagyományos, menzás-magyaros verzió klasszik tejes vagy tejfölös habarással, babérral készül, ennél lehetünk jóval újítóbbak, kreatívabbak, nyitottabbak is. Próbáltad már például kókuszkrémre cserélni a tejterméket? Citromhéjjal és friss citromlével savanyítani ecet helyett? Vagy babér helyett friss petrezselyemmel, sőt, korianderzölddel megszórni? És ha már keleti irányba viszed az ízeket, bevetetted már a kurkumát, curryt?

Mutatjuk az ötleteket, a galériáért katt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgi tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk