5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!

Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!

1. Megmossuk a baromfihúst

Mostantól felejtsd el a csirkehús mosását! – tanácsolja a brit népegészségügyi szervezet. A csirkehúson ugyanis lehet szalmonella baktérium, amely a hús megmosásával rákerülhet a mosogatóra vagy a csapra. Épp ezért különösen óvatosnak kell lenni a keresztszennyeződéssel, ha nyers csirkével dolgozunk. Magas hőfokú sütésnél viszont a baktériumok azonnal megsemmisülnek. Miután elkezdtük sütni vagy főzni a csirkét, mossuk meg alaposan a kezünket, az eszközöket pedig, amikkel dolgoztunk, mosószeres forró vízben mossuk el, és soha ne használjuk ugyanazt a vágódeszkát más ételekhez.

2. Nem tesszük azonnal a hűtőbe, amit felvágtunk

Ha felvágunk bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, az rögtön felgyorsítja a romlási folyamatot. Épp ezért, ha például felvágunk egy ananászt, akkor azt rögtön tegyük a hűtőbe, ezzel lassítva a romlási folyamatot. És mindig tegyük vissza, ha elővettük, sose hagyjuk elöl a vágott zöldségeket és gyümölcsöket!

3. Nem helyesen fagyasztjuk ételeinket

Amennyiben ételeket fagyasztunk, azokat mindig alaposan és duplán csomagoljuk be annak érdekében, hogy a jégkristályok ne rontsák az étel ízét és textúráját. Ha edényben fagyasztunk le ételt, hagyjunk neki kicsivel több helyet az edényben. Mindemellett győződjünk meg róla, hogy a mélyhűtő mindig megfelelően fagyaszt-e.

4. Nem használunk húshőmérőt

Egy jó szakács ránézésre, ízre, illatra meg tudja mondani, hogy kész van-e a hús, de érdemes ellenőrizni a húsok belső hőmérsékletét is, külön odafigyelve arra, hogy a hőmérőt minden alkalom után alaposan elmossuk.

5. Órákig kint hagyjuk az ételt

Ha legközelebb fogadást rendezünk, és szendvicstálakkal várjuk a vendégeket, ügyeljünk arra, hogy semmit ne hagyjunk kint 2 óránál tovább. Inkább tegyünk ki kisebb adagokat, és fokozatosan pótoljuk az ételeket a hűtőből, ha szükséges.

(via Good Housekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek