Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 egyszerű trükk, ha szelel az ablak vagy az ajtó

Számos egyszerű módszer létezik a bosszantó probléma orvoslására.

Szelelő ablak vagy ajtó bármelyik otthonban előfordulhat. Az állandó huzat és hideg levegő nem tesz jót a fűtésszámlának, idegesítő, ráadásul a beáramló hideg levegő miatt az ablak könnyebben penészesedhet is. Ha nem akarsz rögtön sok ezret költeni egy szakemberre, akkor próbálkozz meg magad a probléma orvoslásával. Mutatunk néhány trükköt:

1. Használj huzatfogó párnát 

A legegyszerűbb megoldás a hideg és szél ellen. A huzatfogó párnát megvásárolhatod, de otthon is megvarrhatod, ha van valamilyen maradék ruhaanyagod. Ezen kívül csak varrógépre és cérnára lesz szükséged. Vagy a kezedre. Ha Martha Stewartnak megy, akkor neked miért ne menne? 

2. Ragassz fel szigetelőcsíkokat!

Ha nem tudsz varrni, de gyors megoldást szeretnél, akkor használj öntapadós szigetelőcsíkot. A barkácsboltban néhány száz forintért beszerezheted, és a felragasztása is egyszerű. Ez a megoldás főleg a fa ajtóknál és ablakoknál hasznos. A szigetelőcsík nem csak a hideg, a rovarok ellen is védeni fog majd.

3. Használd a szilikont!

Ez az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, éppen ezért mindig jó, ha van otthon belőle. Fa és műanyag ablakokra, ajtókra egyaránt alkalmazhatod. Könnyen eltüntetheted vele az apró réseket és repedéseket, ráadásul az átlátszó szilikon nem mutat majd csúnyán. Ha azt szeretnéd, hogy nyáron újra huzat járja át a lakást, akkor válassz a könnyen eltávolítható fajtákból.

4. Javíts ki a repedéseket körömlakkal!

Ha nem tudsz varrni, nincs otthon szilikonod és szigetelőcsíkod sem, akkor csak nyúlj a körömlakkért a táskádba. Vidd fel a körömlakkot a problémás területre, és az ablak garantáltan kihúzza majd tavaszig, amikor már egy ablakos is meg tudja nézni.

5. Hermetikusan lezárhatod

Van még egy módszer, amit főleg nyugaton alkalmaznak akkor, ha nagyon gyors és hatékony megoldásra van szükség. Ezt mi azért nem ajánljuk, mert rengeteg műanyagszeméttel jár.

A módszer lényege, hogy befóliázzák az ablakot úgy, hogy azon a levegő se ki, se be nem tud távozni, és nem lesz nyitható. Ha ilyen nagy a probléma, akkor inkább hívj egy szakembert!

Ezeket olvastad már?

via MarthaStewart

Címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!