Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Takarítsd ki a szagelszívót! Igen, arra is ráfér!

Kevésbé figyelünk rá, pedig gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne használnánk a szagelszívót. Hogy tudjuk tisztán tartani? Van megoldásunk! 

Minél több zsír és piszok rakódik le a szagelszívón, annál rosszabb lesz a teljesítménye, így nem árt, hogy bizonyos időközönként a konyha tisztává varázslása mellett az elszívóra is fordítunk némi figyelmet. Ne legyen a szagelszívónk sem a baktériumok kedvenc helye!

Hogy csináljuk?

Távolítsuk el a külső burkolatot, és mossuk le meleg, mosogatószeres vízzel. Ha ventilátorának olyan burkolata van, amit nem lehet levenni, töröljük át ugyancsak mosószeres vízzel.

Ezután alaposan töröljük át száraz ruhával is. Ha a ventilátor szűrőket tartalmaz, mossuk át őket – fontos, hogy mielőtt újra üzembe helyeznénk a szagelszívót, győződjünk meg róla, hogy megszáradtak-e a szűrők.

Fontos! 

Néhány mosás után a szivacsszűrőket ki kell cserélni. Papír- vagy szénszűrők esetében olvassuk át a gyártó útmutatóját, hogy egyáltalán tisztíthatók-e, és hol vásárolhatjuk meg az új szűrőket, amennyiben szükséges.

Az aktív szenes betétek olyan konyhai elszívóban találhatók, amiknek nincs kivezetőcsöve, csak keringetik a levegőt. Élettartama 3-6 hónap, ekkor cserélni kell.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our Miller Crompton (@our_miller_crompton) által megosztott bejegyzés,

A műanyag paplanos elszívókat nem kell cserélni, csak tisztítani. Forró vízzel lazítsuk fel a szennyeződéseket, majd zsíroldóval mossuk át. Ennyi a titok.
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!