Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 zseniális praktika muslicák ellen, amivel biztosan véget vethetsz az inváziónak

Nem bírsz a muslicákkal a konyhában? Mutatunk néhány tuti módszert ellenük!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én napok óta szenvedek a muslicákkal. A fűszernövényeimet és a konyhapultot is ellepték az apró kis rovarok, pedig eskü, hogy rendszeresen takarítok, és leviszem a szemetet. Úgy tűnik, hogy már ez is kevés, ezért bevetettem az almaecetet. Nálam beválni látszik, bár még teljesen nem tűntek el az apró szárnyasok. Pedig idén elvileg nincs is akkora invázió, mint amekkora tavaly júliusban volt. Mindenesetre, védekezni sosem árt, mutatjuk, hogy miket érdemes kipróbálnod:

1. Ecet+mosogatószer

Tegyél néhány csepp mosogatószert egy kis tál ecethez! Ne takard le semmivel! A mosogatószer csökkenti az ecet felületi feszültségét, így a muslicák az oldatba fulladnak.

2. Almaecet+fólia

Tegyél almaecetet egy kis tálkába vagy üvegbe! Takard le a tetejét frissen tartó fóliával, vagy alufóliával, majd egy befőttes gumi segítségével erősítsd az üveg tetejéhez! Ezután csak néhány lyukat kell csinálnod a tetején, amin az apró muslicák átjuthatnak. Biztos csapda lesz számukra.

Ez is érdekelhet!

Megmutatjuk, hogyan védekezz természetesen az idegesítő és veszélyes rovarok ellen!

3. Papír+ecet+gyümölcs

Végy egy fonnyadt barackot, ha már szezon van. Tedd egy befőttesüvegbe, önts rá némi ecetet, majd egy papírlapból készült tölcsért szúrj az üvegbe. Az ecet és fonnyadt gyümölcs elegye az üvegbe csábítja majd a rovarokat, a papírlap pedig nehezíti a kijutásukat.

4. Bor vagy sör

A muslicák nemcsak az ecet illatát szeretik, hanem a borét is. Hagyj egy kevés bort az üveg alján, a rovarok garantáltan bele fognak menni az üvegbe, de ki már nem jönnek. Használhatsz itt is fóliát. Az Old Farmer's Almanac nevű oldal szerint a csapda működik sörrel is, ha hozzáadunk a maradék folyadékhoz egy kis mosogatószert, akkor még jobb eredményt érhetünk el.

Ezeket a pontokat sem árt betartanod, ha távol akarod tartani a muslicákat:

  • használd el a túlérett gyümölcsöket!
  • ha nagy baj, akkor tárold a zöldséget és a gyümölcsöt a hűtőben!
  • mosd le a gyümölcsöket, amint hazavitted!
  • rendszeresen vidd le a szemetet!
  • ha kiömlött az alkohol vagy a gyümölcslé, azonnal takarítsd fel!

Szavazz!

Te próbáltad már valamelyik módszert? Nálad melyik vált be?

Ezeket olvastad már?

via GoodHouseKeeping

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!