4 tipp, mit készíts vacsorára

Sokszor este már nincsen kedvünk a konyhában bűvészkedni, csak valamilyen gyors ételre vágyunk - házhozszállítás helyett akad még ötletünk kiadós vacsorára!

Füstölt lazacos szendvics citrommal

Nem mondom, néhanapján simán belefér ez is, de egy szendviccsel még mindig jobban járunk. Hogy ne legyen unalmas, mutatunk néhány variációt szendvicsekre.

Pulyka fajitas

Ez egy egészen tökéletes recept, mert bár nem az eredeti leírásról van szó, de tortilla, frissen sült pulykamell és ropogós zöldségek tökéletesítik a fajitast salsával és sok sajttal.

Rántott csirkés-rukkolás szendvics

Ha hétvégéről maradt rántott hús, sok zöldfélével, valamilyen teljes kiőrlésű zsemlében újramelegítve szuper étek a nagyétvágyúaknak.

Lazacos szendvics tormás túrókrémmel

Egészen érdekes, mennyire passzol a túró, a torma és a lazac! Kissé tavaszias összeállítás, így még inkább kedvünk támad hozzá, ráadásul a sokat hangoztatott, elhanyagolt halfogyasztásunk felpezsdítésére is alkalmas.

Sütőtökbundás kenyér

Mivel rengeteg sütőtök terem az elkövetkező hónapokban és vélhetően egyre olcsóbb is lesz, ezért ki lehet próbálni úgy is, hogy a pürét fűszerekkel összekeverjük, majd ebben hempergetjük meg a kenyérszeleteket és így sütjük ki őket.

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?