Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 tévhit a párizsiról, amit ideje eloszlatni

A párizsi az egyike a megosztó élelmiszereknek. Sok tévhit él vele kapcsolatban, amiket most megpróbálunk eloszlatni. (x)

Reggeli szendvicsen, salátákban, vagy tésztával – a párizsit sokan bármilyen formában szeretik fogyasztani. Akik viszont nem szeretik, azok főleg azért éreznek így, mert egy csomó téves információt társítanak hozzá, melyeket most megpróbálunk eloszlatni.

1. Nem húsból készül

Manapság elég nehéz lenne azt kivitelezni, hogy egy felvágott ne tartalmazzon húst, vagy ne minőségi húsból készüljön. A Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza, hogy a parizernek mennyi húst kell tartalmaznia. Párizsinak azt a terméket lehet nevezni, amely legalább 51% húst tartalmaz, és ebbe nem számíthat bele a csontról mechanikusan lefejtett hús. A kész termékbe tehát nem kerül semmiféle maradék.

2. Unalmas

Ma már különböző ízesítésekben kapható a párizsi. A natúr mellett van füst ízű, sajtos füst ízű, csípős, snidlinges, de még pizzás változat is. Mindenki megtalálhatja a kedvencét, vagy a változatosság kedvéért cserélgethetjük őket. A párizsi könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott, változatos étrendbe, nem kell minden nap enni, mert úgy bármire rá lehet unni.

3. Nem lehet megszerettetni a gyerekekkel

Tény, hogy a gyerekek nagyon válogatósak tudnak lenni. Két dolgot tehetsz, ha nagyon meg akarod velük etetni a reggeli párizsit. Az egyik, hogy úgy csempészed bele az ételükbe, hogy ne tudjanak róla. Ez nem túl szép dolog, ezért inkább a második lehetőséget ajánljuk, ami a kreatív tálalást. Próbálkozz kis állatkákkal, vagy dekoráld ki szépen a tányért, hogy feldobd a gyereked napját.


4. Csak szendvicsbe való

A párizsit legtöbbször a szendvicsbe rakjuk. Pedig készíthetünk belőle salátát, fasírtot, vagy tehetjük tésztába is:


Próbáld ki a Nosalty receptjeit a Sága Füstlizer termékeivel!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Thyoneusz
Thyoneusz Tue, 2018-03-06 15:38

Kedves Nosalty! Ne már! Én csak azért regisztráltam most be, hogy erről a párizsi PR cikkről leírhassam a véleményem. Komolyan? Nehéz a gyerekkel megszerettetni? Bárcsak így lenne... Lehet, hogy 50%+ a hústartalma, viszont minimum nem egészséges a benne lévő ízfokozó miatt, plusz e250 stb. Persze, egye aki akarja, de ne akarjuk már a gyerekkel megszerettetni nyuszifül formájában. Értem én, hogy ebből jön a pénz, de legyen valami határ.