Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

195 forintos tej, 150 forintos sajt - itt a Lidl és az Aldi legnagyobb ellenfele

Megnyílt az olcsóságáról híres orosz diszkontlánc első boltja Németországban. Aggódhat a Lidl, Aldi és Penny?

Megnyílt az első Mere bolt a németországi Lipcsében. A nyitást óriási érdeklődés övezte, hiszen az orosz diszkontáruházláncot úgy emlegetik, mint ami veszélyt jelenthet az Aldira, a Lidlre és Penny Marketre. A Mere olcsóságáról híres a hazájában is. 

Az Agrárszektor a német sajtóra hivatkozva azt írja, hogy az árusítás körülményei elég „primitívek”: csak tartós élelmiszert forgalmaznak, azokat is raklapokról. Az árak ugyanakkor brutálisan olcsóak. A Mere üzletében akár már 62 eurócentért (kb. 195 Ft) is kapható a csehországi származású, félzsíros tartós tej, míg az Aldiban és a Lidlben 70 centbe (222 Ft-ba) kerül a legolcsóbb. A sajtok esetében még nagyobb az eltérés: 100 grammért ugyanazon a márkából a Merénél 0,48 centet kell fizetni, míg a német diszkontokban 0,74 centet. Meglehet ugyanakkor, hogy ez az óriási eltérés csak a nyitásnak szól.

A Mere azt tervezi, hogy az elkövetkezendő időszakban, több mint 100 boltot nyit Németországban. A Mere Market célközönségét nem titkoltan az árérzékeny fogyasztók alkotják, így könnyen pártolhatnak át hozzájuk vásárlók a német diszkontláncoktól. 

Oroszországban mintegy 600 diszkontáruházat működtetnek. A tavalyi év végén betörtek Romániába is, de vannak boltjaik Lengyelországban is, és nem kizárt, hogy más európai országokat is megcéloznak majd.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyékijózsef
nyékijózsef Tue, 2019-02-05 09:19

Szerintem az Aldi jelenlegi árai semmivel sem rosszabbak a cikkben megjelölteknél !