1500 forintba is kerülhet az újburgonya kilója - ennyit kell fizetni a krumpliért a piacokon

Nagyot drágult a burgonya az elmúlt hetekben, de lesz még rosszabb: az újkrumpli kilója akár 1500 Ft-ba is kerülhet.

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a vásárlók felháborodtak, és tiltakoznak, miután egy kiló krumpliért már akár240-290 forintot is elkérnek a piacokon. A TV2-n most arról számoltak be, hogy a helyzet még rosszabb lehet, mert a termelők szerint az újburgonya kilójáért akár 1500-1800 Ft-ot is fizethetünk.

A KSH adatai szerint a zöldség- és gyümölcsárak egy év alatt átlagosan 23%-kal emelkedtek, tehát nem csak a burgonya drágult. Egy vásárló a Tényeknek azt mondta, hogy a fehérrépa is megfizethetetlen.

Krumpli helyett:

Megnéztük, mennyibe kerül most a burgonya. A Piaci Árinformációs Rendszer szerint a budapesti és a vidéki piacokon ennyi a krumpli átlagára:

  • Fehérvári úti piac: 248 Ft/kg (nem jelölt)
  • Vámház körúti piac: 279 Ft/kg (nem jelölt)
  • Debrecen: 240 Ft/kg (Cleopatra), 260 Ft/kg (Hópehely)
  • Szeged: 280 Ft/kg (Impala), 240 Ft/kg (Red Scarlett)

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek