114 tonna margarint adományozott rászoruló családoknak az Upfield

Idén először az Upfield Hungary is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett adománykonvojhoz.

Az Upfield Hungary az élelmezési világnap alkalmából 30 raklapnyi (17,3 tonna) margarinnal járult hozzá a szervezet által összegyűjtött, rekord mennyiségű élelmiszeradományhoz. A járványhelyzet kezdete óta már 7 alkalommal, összesen 114 tonna termékkel segítette a cég a rászoruló családokat a Magyar Élelmiszerbankon keresztül.

getty

„Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány második hulláma egyre nehezebb helyzetbe hozza a nélkülöző családokat. Ezért döntöttünk úgy idén, hogy folyamatos termékadománnyal segítjük a hátrányos helyzetben élőket. A margarin egy könnyen és hosszan eltartható, sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag, amely értékes összetevőivel hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz” – fogalmazott Tomas Tarcala, az Upfield Hungary kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének adatai szerint a megtermelt élelmiszerek mintegy harmada a szemétben végzi, miközben több mint 2 milliárd ember nem jut rendszeresen biztonságos és tápláló ételhez. A leginkább rászoruló magyar családokhoz az évente 300 ezer nélkülözésben élőt segítő Magyar Élelmiszerbankon keresztül juttatta el első, csaknem 20 tonnás adományát az Upfield március 10-én. Az azt követő májusi szállítmányban már a cég professzionális termékei is helyet kaptak, amiket a SOTE egészségügyi dolgozóinak készített heti menühöz is felhasználtak alapanyagként. Az élelmiszer-adományozás egészen az év végéig folytatódik, de az élelmezési világnap alkalmából átadott termékekkel együtt a cég idei élelmiszeradománya már most elérte a 114 tonnát.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek