1 halott, 1 égési sérült tini az eredménye a netes kukoricapattogtatásnak

Borszeszégővel próbáltak pattogatott kukoricát készíteni egy Youtube-videó láttán - berobbantak a segédeszközök, egyikük belehalt, a másik súlyosan megégett.

Egy kínai influencerlány, Ms Yeah videóját akarták utánozni, amelyben borszeszégővel készít pattogatott kukoricát - sajnos a kísérlet nem úgy sült el, ahogy az eredeti videóban, a két gyakorlatlan tinilány (14 illetve 12 évesek) sajnos összeégett, egyikük bele is halt sérüléseibe - írja a 444.

A szülők most perelnek, az influencerlány pedig élete legrosszabb napjának nevezte a baleset napját (2019. augusztus 22-ét), bár kiemelte, hogy a lányok nem követték a videó pontos utasításait, ezért történhetett a szörnyű eset, amely során a bekészített ipari szesz és üdítősdoboz felrobbant.

Az alábbi videó is felteszi a kérdést - vajon ilyenkor ki a felelős? A videó feltöltője, a videómegosztó felület vagy a szülők?

Mit rontottak el a lányok?

Míg a nagy követőtáborral rendelkező vlogger egy borszeszégővel melegítette fel az üdítősdobozt, amibe a kukoricát tette, a lányok ahelyett egy másik alumíniumdobozt használtak, az alkoholgőz pedig berobbant.

Mindenesetre Ms Yeah most kénytelen kártérítést fizetni az áldozatok családjának.

Balra az egyik áldozat, jobbra a vlogger kísérlet közben

A kínai influencer egyébként arról lett híres, hogy irodai körülmények között főz magának, és többek közt vasalóval grillezi a húst, mi is írtunk már róla korábban.

A rettenetes tanulság pedig, hogy NEM SZABAD mindent kipróbálni otthon, amit a neten látunk.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek