1 halott, 1 égési sérült tini az eredménye a netes kukoricapattogtatásnak

Borszeszégővel próbáltak pattogatott kukoricát készíteni egy Youtube-videó láttán - berobbantak a segédeszközök, egyikük belehalt, a másik súlyosan megégett.

Egy kínai influencerlány, Ms Yeah videóját akarták utánozni, amelyben borszeszégővel készít pattogatott kukoricát - sajnos a kísérlet nem úgy sült el, ahogy az eredeti videóban, a két gyakorlatlan tinilány (14 illetve 12 évesek) sajnos összeégett, egyikük bele is halt sérüléseibe - írja a 444.

A szülők most perelnek, az influencerlány pedig élete legrosszabb napjának nevezte a baleset napját (2019. augusztus 22-ét), bár kiemelte, hogy a lányok nem követték a videó pontos utasításait, ezért történhetett a szörnyű eset, amely során a bekészített ipari szesz és üdítősdoboz felrobbant.

Az alábbi videó is felteszi a kérdést - vajon ilyenkor ki a felelős? A videó feltöltője, a videómegosztó felület vagy a szülők?

Mit rontottak el a lányok?

Míg a nagy követőtáborral rendelkező vlogger egy borszeszégővel melegítette fel az üdítősdobozt, amibe a kukoricát tette, a lányok ahelyett egy másik alumíniumdobozt használtak, az alkoholgőz pedig berobbant.

Mindenesetre Ms Yeah most kénytelen kártérítést fizetni az áldozatok családjának.

Balra az egyik áldozat, jobbra a vlogger kísérlet közben

A kínai influencer egyébként arról lett híres, hogy irodai körülmények között főz magának, és többek közt vasalóval grillezi a húst, mi is írtunk már róla korábban.

A rettenetes tanulság pedig, hogy NEM SZABAD mindent kipróbálni otthon, amit a neten látunk.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...