r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Vaníliakrémes-meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 4252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
  2. Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges. Kb. 30 percig hideg helyen pihentetjük.
  3. Majd kb. a háromnegyed rész mennyiséget lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma. Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát, kicsit lenyomkodjuk. A fölösleges széleket levágjuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk .

Vaníliakrém

  1. 400 ml tejből a szokásos módon cukor hozzáadásával pudingot főzünk, kicsit hűtjük, és a pitetésztára öntjük. (Nem baj, ha nem hűlt ki teljesen.)

Meggytöltelék

  1. A meggyet lecsöpögtetjük. 100 ml meggylevet étkezési keményítővel, vaníliás cukorral és a fahéjjal jól összekeverünk. A végén hozzáadjuk a meggyet is.
  2. Ráöntjük a vaníliás krémre, sütés alatt a keményítő hatására sűrűsödik.

Rácsok kenésehez

  1. Lisztes felületen kinyújtjuk a maradék tésztát, és tetszés szerinti csíkokat vágunk, és rácsozzuk a pite tetejét.
  2. A rácsokat megkenjük egy ecset segítségével tejjel, megszórjuk cukorral. 180 fokon alsó-fölső sütésen, kb. 45-50 percig sütjük.
  3. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13921
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes-meggyes pite
Éva házias konyhája 159 recept

Nagyon finom piterecept. 

Hozzávalók

Tészta

Vaníliakrém

Meggytöltelék

Rácsok kenésehez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!