Meggylé

Leírás

A meggy a cseresznye rokona, pirosas színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nemcsak maga a gyümölcs, de annak kipréselt vagy más módszerrel kinyert leve is számtalan módon felhasználható a konyhában. Ihatjuk frissítő italként, ízesíthetünk, illetve díszíthetünk vele italokat, édes süteményeket, desszerteket, de készíthetünk belőle akár szörpöt, habot is. Meggylével találkozhatunk a boltok polcain, de elkészíthetjük házilag is, amelynek számos módja van a meggy egyszerű kifacsarásától egészen a lecsöpögtetésen át a főzésig. Ízlés szerint édesíthetjük, fűszerezhetjük.

Meggylé
40
Kalória
-
Fehérje
9g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Meggylé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

9 g

víztartalom

0 g

gramm meggylé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

219 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...