hozzászólások (3)

leírás

Az étkezési keményítőt dobozos kiszerelésben, por alakban forgalmazzák, többféle márka létezik. Általában búzából, kukoricából vagy burgonyából készítik, de létezik rizskeményítő is. Az olaszok minden liszthez 1/3 részben ajánlják a rizskeményítő használatát. Az étkezési keményítővel történő  sűtés nagyon egyszerű. Kevés hideg folyadékkal (víz, tej, stb.)  csomómentesre keverjük, és állandó, folyamatos keveréssel a sűrítendő, már forró krémhez, folyadékhoz adjuk, majd ismét felforraljuk. Hosszabb ideig nem szabad főzni, mert a keményítő hatása csökken.

mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Étkezési keményítő alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    kotnyeles
    kotnyeles k, 2011-12-20 21:35

    Tud valaki egy bombabiztos módszert lekvár sűrítésére, úgy, hogy utána sütéshez is használható legyen a lekvár, ne ázzon szét a tészta? Fél napig főztem, most is olyan mint a víz, kidobni sajnálom, de így használhatatlan. Jól jönne a Karácsony süteményekhez(hókifli).
    Üdv, Kotnyeles.

    Orsamorzsa
    Orsamorzsa cs, 2011-09-22 15:48

    Mi a különbség közöttük?
    Ha étkezési keményítőt ír egy recept, azt lehet helyettesíteni kukorica-burgonya keményítővel?
    Illetve ha valamibe kukorica kell, akkor abba mehet burgonya, és fordítva?
    Köszönöm,

    Koszider
    koszider / Koszider v, 2011-03-20 12:39

    A kínai ételeknek - már mint a kínai büfékben tapasztalt ételeknek - sokak számára kellemes, sűrű, fényes szaftja is az étkezési keményítőtől keletkezik. Annak a bizonyos édes-savanyú levesnek pedig elengedhetetlen része, ettől lesz olyan sűrű, bébi-nyákleves állagú.
    De bármibe bele lehet zúdítani, ami hosszabb levűre sikerült az elvártnál, ugyanis semleges ízű, csupán sűrít, de nem ízesít. (Újramelegíteni nem lehet, mert eltűnik a sűrűsége.)
    Koszider