r
Nosalty Logó

Olaszos rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Olaszos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    4693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8067 micro
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felét és az olívaolajat felolvasztjuk egy mélyebb serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, illetve zellert. Alacsony lángon 10-12 perc alatt megpároljuk. Fontos, hogy ne kapjon színt.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és további 3-4 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Finoman sózzuk, és hozzáadunk két merőkanál langyos alaplevet (annyit, ami pont ellepi), és alacsony lángon, sűrűn kavargatva főzzük. Ha rizs felszívta a folyadékot, akkor pótoljuk, és egészen addig főzzük, amíg a rizsszemek kívül puhák lesznek, de belül még fogkemények maradnak. Az utolsó adag alaplével együtt hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sonkát.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, a citromlevet és a maradék vajat, majd addig főzzük, amíg a vaj és sajt el nem olvad. Azonnal, forrón tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 37280
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínycsiklandó, olasz egytálétel a tavasz jegyében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek