Amerikai sajtos tészta recept

Amerikai sajtos tészta
Amerikai sajtos tészta
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna kipróbálni a - filmekből már jól ismert - sajtos tésztát. Megtettem, és nem csalódtam. - Mármint az amerikaiakban.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos kagylótészta, tészta cheddar sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.)
  2. Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre, majd fűszerezzük és tegyünk bele egy kanál mustárt.
  3. Öntsük bele az alaplevet, és a tejet, majd állandóan kevergetve adjuk hozzá a feldarabolt vagy lereszelt - kinek, hogy tetszik - cheddar sajtot.
  4. Addig kevergessük, míg el nem olvad benne a sajt, majd adjuk hozzá a tésztát.
  5. Keverjük alaposan össze a tésztát a mártással, hogy mindenhova jusson belőle, majd öntsük az egészet egy jénaiba.
  6. Reszeljük rá a füstölt sajtot, szórjuk meg zsemlemorzsával, a felaprított snidlinggel, majd tegyük előmelegített sütőbe.
  7. 260 fokon 20-25 percig süssük.
  • sütési hőfok: 260°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 104 985
elküldve: 59
receptkönyvben: 2 685
elkészítve: 205/205
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nkrisztee
nkrisztee h, 2017-07-17 19:02

Ma elkészítettem és finom lett, ízlik. A tetejére kevesebb zsemlemorzsát szórtam, viszont több reszelt füstölt sajt került rá. Köszönet a receptért!

perla98
Perla / perla98 sze, 2015-07-15 13:35

Kedves Nora Palmer!
Ebédre elkészült a tészta.Nekem ízlett,de a családnak nem nyerte el a tetszését.A sütési hőfokot nagyon magasnak találtam,210-220 fok is bőven elég volt. A zsemlemorzsa szerintem felesleges volt és nem is ízlett rajta.Azért nem adom fel,majd kísérletezem.

Márti1969
Madeira / Márti1969 sze, 2014-12-10 12:57

Kipróbáltam. Cheddar sajt helyett trappista, zödség alaplé helyett füstölt hús kockát használtam. Nagyon finom lett! :-)

libaláb
libaláb szo, 2014-08-16 22:39

Még csak a receptet olvastam el, de már tudtam, hogy ez finom lesz, érdemes kipróbálni és valóban, ilyen finom tésztát már régen ettem (ami nagy szó, itt az olasz határnál) :)

Filamér
Filamér cs, 2014-08-14 22:02

Milyen filmekből nagyon jól ismert ez a sajtos tészta? Nem kekeckedek, komolyan érdekel!

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer k, 2014-08-19 17:03

Kedves Filamér,

például a Született feleségek, amiben Susan Mayer, többször is elkészíti, hiszen olyan egyszerű összedobni, hogy ez még neki sem okoz gondot. :)

evibaba89
evimelanie / evibaba89 k, 2015-01-06 17:09

hát gondot neki nem okozott, csak azoknak, akiknek meg kellett volna ennie a főztjét :D de ettől függetlenül tényleg nagyon egyszerű, de nagyszerű étel :)

Zebrabara
Zebrabara sze, 2014-07-02 15:54

Kicsit alakítottam a recepten tanyasi formára (kecskesajttal, kecskevajjal - az volt itthon), a szerecsendiót meg kifelejtettem, bors sem ment bele a gyerekek miatt, és a végén a sütőben pirítás is elmaradt, de így is nagyon fincsi lett. Életemben nem ettem még cheddar sajtot, de ha egyszer hozzájutok, akkor az eredeti recept szerint is kipróbáljuk.
A mustár nagyon odatesz neki, az a legizgibb hozzávaló az egészben.

vmzsuzsa
vmzsuzsa h, 2014-03-03 13:50

Többször csináltam már amerikai makarónit, nagyon finom, de sok sok kockáravágott, kisütött bacon is kevertem bele. Érdemes kipróbálni, nagyon sokat dob rajta. Zsuzsa

Kathy66
Kathy66 v, 2014-02-23 09:36

Nagyon guszta, ma ez lesz a fincsi ebéd! Köszi a receptet! ;)

Bosnyák Ági
Bosnyák Ági szo, 2014-01-25 12:56

IS-TE-NI !!!!!!Mindenki azonnal készítse el!Nagyon finom,köszönöm ezt a szuper receptet! :) Ági

637