r
Nosalty Logó

Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamburger zsemle "S.O.S." - Hamburger buci 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeáll). Figyelem! Csak fél tojás kell bele! Egy kis tálkában keverjük el a tojást és öntsük kétfelé, a másik fele jó lesz a tetejére megkenni.
  2. A tésztabucit négy részbe vágjuk és a bucikat szép kerek zsemlealakúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsire rakjuk.
  4. Megkenjük kevés vízzel elkevert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  5. Ezután fél óráig kelesztjük 60 fokos sütőben légkeverésen, majd megkenjük ismét tojással (óvatosan, nehogy összeessenek a bucik). Nagyon szépen megkel, kétszeresére.
  6. Majd a sütőt 220 fokravesszük és így sütjük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 865
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 119170
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kevés olyan étel van, amit otthon nem szoktam elkészíteni, mert egyszerűen a bolti jobb, illetve nem sikerült még otthoni körülmények között rekonstruálni. Ide tartozik a kenyér -amit eleve nagyon ritkán fogyasztunk - és a vizes zsemle, valamint a tésztafélék (utóbbiaknál nem a minőség, hanem a időfaktor nyer.) Ha jobban belegondolok, a felsorolás ki is merül ennyiben. Valamint a hamburger buci. Eddig. A recept nem az én érdemem, hanem Limaráé - zseniális péksütis blog, meleg szívvel ajánom mindenkinek. De megint az a fránya idő. Dagasztás - kelesztés - formázás - kelesztés, legalább másfél óra, és ráadásul kenyérsütő/dagasztógépem sincs... Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy meghívtuk a barátokat egy ad hoc házi hamburger-sütögetésre és ünnepnap lévén semmilyen értelmes bolt nincs nyitva, kétszeresen indokolt a hamburgerzsemle otthoni elkészítése.:) Így hát kénytelen voltam a hamburgerbuci expressz változatát kikísérletezni. Az alaprecepten változtattam annyiban, hogy réteslisztet is tettem bele, illetve több élesztőt, hiszen nem kelesztettem külön. Nem lett élesztős ízű, bár egy kicsit aggódtam. :) A végeredmény? Nem találok szavakat. Nem olyan, mint a bolti. Jobb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek