r
Nosalty Logó

Fácánleves Adrie_ konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fácánleves Adrie_ konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Összesen 43 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    3743 micro
  • β-karotin
    9020 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    329.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7009.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3853 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    6219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4528 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    14972 micro
  • β-karotin
    36079 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Elkészítés

Hús előkészítése

  1. A húst megmossuk, ha szükséges kitokozzuk, és 6 darabra vágjuk.

A leves elkészítése

  1. Előveszünk egy kb. 5 literes leveses fazekat, és belepakoljuk a húsdarabokat, majd a zöldségeket és a fűszereket.
  2. Felöntjük hideg vízzel.
  3. Úgy fél óra alatt felforraljuk, aztán gyöngyözve 3 óra hosszán át főzzük. Ha valakit zavar, leszedheti a habját közben, de a 3. órára ki fog tisztulni a leves.
  4. Ha letelt a 3. óra, levesestálba szűrjük.

Levesbetét elkészítése

  1. A sárgarépát, karalábé és zellerdarabokat gyufaszál vékonyságúra ill. hosszúságúra vágjuk, és a 2. óra táján a levesből leszűrünk úgy 1 liternyit, amiben kb. 10 perc alatt megfőzzük a levesbetétet. Ne főzzük szét, maradjanak majdnem félig kemények a darabok. Ha kész, leszűrjük. A leveslét utána vissza lehet önteni a nagy fazékba.
  2. Közben a fürjtojásokat forrástól számított 2-3 perc alatt keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel és megpucoljuk.
  3. A megfőtt húst lecsipkedjük a csontról, és vékony szálanként a tányérokba tesszük.
  4. Rápakoljuk a gyufaszálra vágott megfőtt zöldségeket és a fürjtojásokat is, majd rászedjük az átszűrt levest. Ha akad otthon ilyesmi, szárított trombitagombával is kiegészíthetjük még a levesbetétek sorát.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15610
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves barátunktól kaptunk tegnap egy egész fácánt, amit nem szerettem volna a mélyhűtőben sokáig pakolgatni, úgyhogy ma gyorsan főztem belőle egy igazán remek levest.

Hozzávalók

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!