hozzászólások (3)

leírás

(Curcuma longa)
A kurkuma fűszer- és gyógynövény. Dél-Ázsiában honos, a gyömbérfélék családjába tartozik. Gyógyászati célokra és fűszerként elsősorban a gyökerét használják, de Ázsiában a hajtásait, sőt a virágait is szívesen fogyasztják. Fűszerként a sárga színű gyökértörzséből készült örleményt használjuk. Sajátos aromája és sárga festőszíne miatt kedvelt. A curry (fűszerkeverék) és a Worchester-szósz fontos alkotóeleme. Európában leginkább a méregmentes sárga festékanyaga miatt közkedvelt; előszeretettel használják ételszínezékként. Kellemes ízt és színt biztosít a rizsnek, a húslevest pedig aranysárgása festi. Már Marco Polo feljegyzéseiben is szerepel, hogy a sáfrányt helyettesíthetjük vele.
Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk vele vágott virágként, sőt cserépben nevelve lakásunk dísze válhat belőle.

mikor vegyem

Az év során bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó üvegben. Vigyázzunk, mert ha kiszóródik, gyakorlatilag mindent pillanatok alatt sárgára fest.

Kurkuma alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 21:25

        Csodálatos az oldal nagyon sok sütidet kipróbáltam, köszönöm