Corn dog recept

Corn dog
Corn dog
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (70)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik vátozata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de
nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható.
Elkészitése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 2 adag

A corn doghoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ketchup, mustár, majonéz.
Snack virslivel fogpiszkálóra húzva is elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: amerikai
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás sült virsli,hot dog
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
  2. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
  3. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
  4. Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.
  5. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 135 373
elküldve: 48
receptkönyvben: 3 106
elkészítve: 128/188
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept
hirdetés

Hozzászólások (70)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

genyanett
genyanett h, 2015-08-03 23:42

Nekem kicsit sűrű lett a tészta, de ezen egy kis tej gyorsan segített. A receptet megtartom, mert finom és gyors.

krampusz80
krampusz80 k, 2015-03-10 00:02

Finom lett, bár nem volt olyan egyenletes a bunda, mint a fotón (szerencsére a vendégek ezt nem tudták :-)), de az elismeréseket bezsebeltem. Én félbe vágtam a virsliket, hogy könnyebben boldoguljak velük sütéskor és nyárs helyett fogvájót szúrtam bele.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska p, 2013-05-31 01:12

Hahó!

Egy piknikre szeretném elkészíteni, de csak előtte másfél nappal van időm megsütni. Ez mennyire tárolható? Vagy csak frissen jó?

finis
finis / finis p, 2012-10-26 06:35

tegnap ez volt a vacsi,finom lett én ráerőszakoltam 10 db virslire a bundát,finom lett köszönöm!!!

atarkoi
atarkoi k, 2012-10-23 21:37

Kedves Zuzu!
2 dolog:
-miert kell a massza elott lisztbe martani a virslit? nem lehetne rogton a masszaba?
-mi lenne, ha rakocskakat tuznek a hurkapalcara? :)))
Andrea

jinmao2
jinmao2 cs, 2013-07-18 21:29

A liszt azért kell először , hogy rátapadjon a massza !!!
Szerintem mindegy milyen ételt panírozol így !
Üdv

pincekacsa
pincekacsa sze, 2012-10-03 10:10

Nagyon jópofa lett, és az egész családnak nagyon ízlett, köszönöm szépen a receptet.
Judit

hajni1215
hajni1215 sze, 2012-09-26 17:17

Szia! Elkészítettem ma a corn dogot. :) És nagyon nagyon nagyon finom lett. Tipp: Én 10-15 percet pihentettem (szárított élesztővel csináltam ahogy írtad) illetve nekem még kellett bele tej a végén, mert nagyon sűrű lett a massza. A masszát evőkanállal "csurgattam" rá a virslikre, nem túl vastagon majd úgy tettem olajba. Csak félig lepte el az olaj majd húsforgató csipesszel forgattam. Gyönyörűen megsült illetve a tészta úgymond "felpuffadt" szép vastagra körülötte. A családban nagy sikert arattam vele. Köszönöm a receptet! :)

Filamér
Filamér sze, 2012-08-22 12:12

Kreatív, dekoratív és finom :-) Én minivirslivel próbálom meg (talán sütni is könnyebb a serpenyőben, és több is lesz), vendégváró falatok lesznek belőle salátaágyon :-)

gabica0428
gabica0428 v, 2012-05-27 10:03

Kipróbáltam én is csak pálcika nélkül. az enyém nem lett olyan szép mint a tied , de viszont nagyon kiadós reggeli és finom! :)

Chameleongirl
Chameleongirl v, 2012-05-20 13:30

Ez valami nagyon finom, DE annyit nem ér az egész, mint amennyit és szerencsétlenkedtem vele...

Zuzu
Zuzu / Zuzu szo, 2012-05-26 17:13

Nagyon sajnálom,hogy szerencsétlenkedtél vele,pedig nem egy macerás recept.További jó sütést-főzést!
üdv:Zuzu

erika34
erika34 p, 2012-03-02 16:40

Én is elkészítettem az imént de úgy jártam, mint Bodrasz, a tészta vékony lett.Nem soká ismét neki futok,tuti a lányom is ilyet enne ha hazajön a suliból.Kicsit várok míg pihen a tészta.Remélem jó lesz:))

Manna70
Manna70 h, 2012-02-27 19:55

Ma megcsináltam, mert a nagy fiam már egy hete rágja a fülem. Maradt ki tészta, azt csak beleszaggattam az olajba. Én cukorral ettem, de lehet szerintem még paprikával, fokhagymával vagy fűszersóval is fűszerezni és az is finom lehet. Csakhogy egy csepp se menjen kárba :)

animarika
animarika p, 2012-02-03 14:53

nagyon szépen köszi a receptet. nem lett pont ilyen tökéletes mint a képen, de az íze nagyon finom lett.

Maffci
Maffci / Maffci cs, 2012-01-19 14:26

Nagyon finom!! Ma ebédre ezt ettük Kiki amerikai káposztasalátájával, hm!! :)Köszi a receptet!

hopkaneviki
hopkaneviki p, 2011-12-09 20:50

Ma este elkészítettem a családnak és mindenkinek nagyon ízlett. Egyszerű, gyors és szuper finom! Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Viki

kizsó
kizsó p, 2011-10-21 12:29

Szia Zuzu! Tegnap találtam, és estére el is készítettem. Hát még az én rossz evő kislányom is belakmározott belőle, a másik pedig még egyszer kért vacsorát este fél 8-kor. Azt hiszem ez mindent elmond róla! Köszönjük: Rita

smagdi
smagdi h, 2011-08-22 14:04

Nagyon finom! Néhány ötlet: a tésztát sózzuk, fűszerezzük rendesen, mert a mai virsliknek nem sok ízük van. Lehetőleg alacsony peremű serpenyőben süssük, különben a pálca miatt nem ér bele az egész az olajba. A tészta tényleg jó sűrű legyen, és ne sajnáljuk róla, met csak így lesz jó a hús-tészta arány. Szerintem minden gyerek kedvence lesz ez a recept, mi anyukák pedig nem győzzük csinálni.

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2011-08-30 23:38

Kedves Magdi!
Köszönöm a visszajelzést,és tippeket:)
üdv:Zuzu

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj h, 2011-08-22 12:24

Hali!
Szombaton ez volt a reggeli.......! Gyorsan elkészült, ízlett! :-))) Biztos lesz még máskor is, úgyis nehéz kitalálni új reggeliket..... Köszi! Üdv, Viki

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2011-08-30 23:37

Szia Viki!
Örülök,hogy izlett,valóban hamar elkészül és finom is!
Köszönöm a visszajelzést:)
üdv:Zuzu

rox
rox szo, 2011-06-25 11:02

sziasztok !
...és ha nincs kukoricalisztem?
mennyiben befolyásolja ez a végeredményt?

Márti99
Márti99 / Márti99 h, 2013-02-04 22:36

Szia!
Úgy is jó lesz az íze, Régebben én is úgy csináltam. Mondjuk az a recept alapján sütőporral kellett csinálni. :D
Fúú nagyon imádom, a strandon mindig ez a menü :)))

Zuzu
Zuzu / Zuzu cs, 2011-07-14 19:38

Szia!
Szerintem biztosan másabb lesz az izhatás hiszen a tésztához felesben kell a fehér liszttel.
üdv:Zuzu

rox
rox szo, 2011-06-25 11:02

sziasztok !
...és ha nincs kukoricalisztem?
mennyiben befolyásolja ez a végeredményt?

M.Viki
M.Viki p, 2011-05-13 21:37

Köszi a receptet. nagyon ízlett az egész családnak. Ugyanígy néz ki mint a tiéd, a képen. ketchuppal és zöldhagymával ettük. :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu h, 2011-05-02 00:21

Szia!

Persze,egy negyed kockára lesz szükséged ehhez a liszt mennyiséghez.Viszont lehet érdemes lenne felfuttatni a tejben először az élesztőt és csak ezután hozzákeverni a többi hozzávalót.
Remélem jól sikerül majd,és izleni fog:)
üdv:Zuzu

Bodrasz
Bodrasz p, 2011-03-11 21:08

Szia Zuzu!
Ma elkészítettem ezt a finomságot, és a tészta a virslin csak papírvastagságú lett, de a képen vastagabbnak tűnik a bunda. mit ronthattam el? :-(

1415