Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Corn dog

Corn dog
Corn dog
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (72)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy népszerű amerikai étel, a hot dog egyik vátozata. Főként élményparkokban, utcai árusoknál találkozhatunk vele, de
nagyüzemileg is előállítják, a mélyhűtőpultokban is megtalálható, mikrózható.
Elkészitése roppant egyszerű, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 2 adag

A corn doghoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ketchup, mustár, majonéz.
Snack virslivel fogpiszkálóra húzva is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
  2. A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
  3. Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
  4. Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.
  5. Ketchup-pal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 115
össznézettség: 138 812
elküldve: 48
receptkönyvben: 3 108
elkészítve: 132/192
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás sült virsli,hot dog

Hozzászólások (72)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

genyanett
genyanett Mon, 2015-08-03 23:42

Nekem kicsit sűrű lett a tészta, de ezen egy kis tej gyorsan segített. A receptet megtartom, mert finom és gyors.

krampusz80
krampusz80 Tue, 2015-03-10 00:02

Finom lett, bár nem volt olyan egyenletes a bunda, mint a fotón (szerencsére a vendégek ezt nem tudták :-)), de az elismeréseket bezsebeltem. Én félbe vágtam a virsliket, hogy könnyebben boldoguljak velük sütéskor és nyárs helyett fogvájót szúrtam bele.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Fri, 2013-05-31 01:12

Hahó!

Egy piknikre szeretném elkészíteni, de csak előtte másfél nappal van időm megsütni. Ez mennyire tárolható? Vagy csak frissen jó?

finis
finis / finis Fri, 2012-10-26 06:35

tegnap ez volt a vacsi,finom lett én ráerőszakoltam 10 db virslire a bundát,finom lett köszönöm!!!

atarkoi
atarkoi Tue, 2012-10-23 21:37

Kedves Zuzu!
2 dolog:
-miert kell a massza elott lisztbe martani a virslit? nem lehetne rogton a masszaba?
-mi lenne, ha rakocskakat tuznek a hurkapalcara? :)))
Andrea

jinmao2
jinmao2 Thu, 2013-07-18 21:29

A liszt azért kell először , hogy rátapadjon a massza !!!
Szerintem mindegy milyen ételt panírozol így !
Üdv

pincekacsa
pincekacsa Wed, 2012-10-03 10:10

Nagyon jópofa lett, és az egész családnak nagyon ízlett, köszönöm szépen a receptet.
Judit

hajni1215
hajni1215 Wed, 2012-09-26 17:17

Szia! Elkészítettem ma a corn dogot. :) És nagyon nagyon nagyon finom lett. Tipp: Én 10-15 percet pihentettem (szárított élesztővel csináltam ahogy írtad) illetve nekem még kellett bele tej a végén, mert nagyon sűrű lett a massza. A masszát evőkanállal "csurgattam" rá a virslikre, nem túl vastagon majd úgy tettem olajba. Csak félig lepte el az olaj majd húsforgató csipesszel forgattam. Gyönyörűen megsült illetve a tészta úgymond "felpuffadt" szép vastagra körülötte. A családban nagy sikert arattam vele. Köszönöm a receptet! :)

Filamér
Filamér Wed, 2012-08-22 12:12

Kreatív, dekoratív és finom :-) Én minivirslivel próbálom meg (talán sütni is könnyebb a serpenyőben, és több is lesz), vendégváró falatok lesznek belőle salátaágyon :-)

gabica0428
gabica0428 Sun, 2012-05-27 10:03

Kipróbáltam én is csak pálcika nélkül. az enyém nem lett olyan szép mint a tied , de viszont nagyon kiadós reggeli és finom! :)

Chameleongirl
Chameleongirl Sun, 2012-05-20 13:30

Ez valami nagyon finom, DE annyit nem ér az egész, mint amennyit és szerencsétlenkedtem vele...

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2012-05-26 17:13

Nagyon sajnálom,hogy szerencsétlenkedtél vele,pedig nem egy macerás recept.További jó sütést-főzést!
üdv:Zuzu

erika34
erika34 Fri, 2012-03-02 16:40

Én is elkészítettem az imént de úgy jártam, mint Bodrasz, a tészta vékony lett.Nem soká ismét neki futok,tuti a lányom is ilyet enne ha hazajön a suliból.Kicsit várok míg pihen a tészta.Remélem jó lesz:))

Manna70
Manna70 Mon, 2012-02-27 19:55

Ma megcsináltam, mert a nagy fiam már egy hete rágja a fülem. Maradt ki tészta, azt csak beleszaggattam az olajba. Én cukorral ettem, de lehet szerintem még paprikával, fokhagymával vagy fűszersóval is fűszerezni és az is finom lehet. Csakhogy egy csepp se menjen kárba :)

animarika
animarika Fri, 2012-02-03 14:53

nagyon szépen köszi a receptet. nem lett pont ilyen tökéletes mint a képen, de az íze nagyon finom lett.

Maffci
Maffci / Maffci Thu, 2012-01-19 14:26

Nagyon finom!! Ma ebédre ezt ettük Kiki amerikai káposztasalátájával, hm!! :)Köszi a receptet!

hopkaneviki
hopkaneviki Fri, 2011-12-09 20:50

Ma este elkészítettem a családnak és mindenkinek nagyon ízlett. Egyszerű, gyors és szuper finom! Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Viki

kizsó
kizsó Fri, 2011-10-21 12:29

Szia Zuzu! Tegnap találtam, és estére el is készítettem. Hát még az én rossz evő kislányom is belakmározott belőle, a másik pedig még egyszer kért vacsorát este fél 8-kor. Azt hiszem ez mindent elmond róla! Köszönjük: Rita

smagdi
smagdi Mon, 2011-08-22 14:04

Nagyon finom! Néhány ötlet: a tésztát sózzuk, fűszerezzük rendesen, mert a mai virsliknek nem sok ízük van. Lehetőleg alacsony peremű serpenyőben süssük, különben a pálca miatt nem ér bele az egész az olajba. A tészta tényleg jó sűrű legyen, és ne sajnáljuk róla, met csak így lesz jó a hús-tészta arány. Szerintem minden gyerek kedvence lesz ez a recept, mi anyukák pedig nem győzzük csinálni.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-08-30 23:38

Kedves Magdi!
Köszönöm a visszajelzést,és tippeket:)
üdv:Zuzu

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2011-08-22 12:24

Hali!
Szombaton ez volt a reggeli.......! Gyorsan elkészült, ízlett! :-))) Biztos lesz még máskor is, úgyis nehéz kitalálni új reggeliket..... Köszi! Üdv, Viki

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-08-30 23:37

Szia Viki!
Örülök,hogy izlett,valóban hamar elkészül és finom is!
Köszönöm a visszajelzést:)
üdv:Zuzu

rox
rox Sat, 2011-06-25 11:02

sziasztok !
...és ha nincs kukoricalisztem?
mennyiben befolyásolja ez a végeredményt?

Márti99
Márti99 / Márti99 Mon, 2013-02-04 22:36

Szia!
Úgy is jó lesz az íze, Régebben én is úgy csináltam. Mondjuk az a recept alapján sütőporral kellett csinálni. :D
Fúú nagyon imádom, a strandon mindig ez a menü :)))

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2011-07-14 19:38

Szia!
Szerintem biztosan másabb lesz az izhatás hiszen a tésztához felesben kell a fehér liszttel.
üdv:Zuzu

rox
rox Sat, 2011-06-25 11:02

sziasztok !
...és ha nincs kukoricalisztem?
mennyiben befolyásolja ez a végeredményt?

M.Viki
M.Viki Fri, 2011-05-13 21:37

Köszi a receptet. nagyon ízlett az egész családnak. Ugyanígy néz ki mint a tiéd, a képen. ketchuppal és zöldhagymával ettük. :)

1415
finomliszt 7 dkg
kukoricaliszt 7 dkg
instant élesztő 4 g
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
virsli 140 g
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
ketchup 3 ek
mustár 3 ek
majonéz 3 ek