Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes fokhagymakrémleves

Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story......hacsak az nem, hogy szeretjük a leveseket......a fokhagymás ételeket, a fokhagyma ízét......ezen kívül - mint ismeretes - a fokhagyma nagyon egészséges.......igaz, a krémleveseket nem annyira szeretjük, de közülük ez a nagy kedvencünk......nagyon szuper recept......egyszerűen mennyei az íze! :) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én itt levesgyönggyel tálaltam, de!

Lehet tálalni még: pirítóssal kockára vágva, szeletelt - én a toast kenyeret szeretem a legjobban - kenyéren olvasztott sajtos pirítóssal, sültbacon-csíkokkal, reszelt sajttal, aprított petrezselyemmel.....s ezek közül többet is lehet egyszerre.

A borsból lehet többet is tenni, finom, pikáns ízt ad neki.

Nagyon-nagyon finom, érdemes kipróbálni!

A mennyei ízén kívül, még az is mellette szól, hogy egyszerű az elkészítése, gyorsan készen van, s az összetevőkből minden akad a háztartásban. 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymaleves, krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  2. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.
  3. 30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
  4. Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.
  5. Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 59 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 785
össznézettség: 68 853
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
126 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cubalibre
cubalibre Sun, 2017-07-09 09:48

Még tegnap elkészítettem, ennek is sikere volt!
A kedvesem nevében is mondom: TÖKÉLETES!!!
Isteni finom, megérte ezt is kipróbálni, s ettől kezdve, tuti, hogy terítéken lesz többször - úgyis kéri majd a kedvesem! :)
KÖSZÖNJÜK! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-11-19 12:31

Kedves "cubalibre"!
Köszönöm a pozitív véleményedet, váljék egészségetekre, ahányszor ezt fogyasztjátok a Kedveseddel! :) Nagyon örülök, hogy ízlik!!!
Legyenek szép napjaitok! :)

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Sat, 2017-07-08 18:09

Valami mennyei íze van, ezt ma gyorsan ki is próbáltuk a párommal, s nem bántuk meg!!! Sokat kísérleteztünk, keresgéltünk, egyik sem volt az igazi!
Nálad viszont megtaláltuk, hála az égnek, na meg Neked, hogy megosztottad! :)
Tökéletes recept!!!
Köszönjük, a párom is odáig van, el is "tettük", kedvenc!!! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-07-08 18:15

Kedves "Tücsökbogárka"!

Hú, megleptél, hogy ilyen gyorsan el is készítettétek, de nagyon örülök neki!!!
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed, az pedig nagy öröm számomra, hogy ennyire ízlik, s kedvencetek lett! :)

290
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 fej
vöröshagyma 1 nagy db
0 ízlés szerint
fehér bors 0.5 kávéskanál
csirke alaplé 1 l
főzőtejszín 4 dl
finomliszt 2.5 evőkanál