Fokhagymás cukkinifasírt recept

Fokhagymás cukkinifasírt
Fokhagymás cukkinifasírt
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén nagyon sok cukkini termett a konyhakertemben, ezért sokféle elkészítési módot kipróbáltam. Így készült el ez a fasírt is. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartármártással és friss puha péksüteménnyel tálalhatjuk, de akár főzelékek feltétje is lehet. Melegen, langyosan és hidegen is egyaránt fogyasztható - akár még magában is. 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt cukkiniből, cukkini pogácsák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk.  A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk.
  2. A cukkinit a levéből jól kinyomkodva keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Kevés őrölt fehér borssal ízesítjük, az egészet egynemű masszává keverjük, majd apránként annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 
  3. Tetszés szerint kis gombócokat, vagy evőkanál segítségével lapos fasírtokat formázunk belőle, és forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
  4. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívjuk a felesleges olajat. 


 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 165
össznézettség: 151 898
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 269
elkészítve: 67/85
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katyka83
katyka83 sze, 2017-09-20 19:49

Isteni, köszönöm a receptet :) 2 éves kislányom is majszolta :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2017-07-23 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pszilv
pszilv / pszilv p, 2015-06-26 17:02

Ez volt az ebéd, nagoyn köszönöm a receptet, a gyerekeknek is nagoyn ízlett! Megjegyzés magamnak a következő sütéshez: sokkal jobban ki kell nyomkodni, vagy sok morzsa kell hozzá. Nem raktam bele petrezselymet, de biztos azzal is finom, egy részébe tettem kaprot, azzal nagyon finom. Még el tudok képzelni egy oregánós-bazsalikomos mediterrán hangulatút is, esetleg majd próbáljam ki. :) Gyorsan sül! Fokhagymás tejföl nagoyn jól megy hozzá.

Erycastle
Erycastle sze, 2014-10-08 15:40

Nagyon jónak tűnik a recept, szívesen kipróbálnám. Szerinted sütőpapírral, tepsiben is meg lehet sütni? Nekem most olyan diétát írt elő az orvos, ahol nem szabad bő olajban sütni a dolgokat...

Edit64
Edit64 v, 2014-09-21 11:12

Köszönöm a finom receptet. Most sül, de már sikerült megkóstolnom. Én liszt helyett keményítőt tettem hozzá. Többször fogom elkészíteni.

kukta007
kukta007 p, 2014-01-24 13:01

Nagyon finom lett!!Én még meg spékeltem egy kis reszelt krumplival!!!

Klein Edit
Klein Edit p, 2013-08-23 15:50

Szia iceflower!
Nekem is nagyon bő termésem volt idén és receptet kerestem cukkinire, így találtam a tiedre.
Köszönöm! Nagyon ízlik a férjemnek is, pedig nagy húsevő! :)

t.ildiko.
t.ildiko. p, 2013-08-09 09:48

Egyre sűrűbben elkészítem,annyira egyszerű és könnyű étel a melegbe. Nem csak cukkinivel gyenge tökből ugyanolyan finom,a különbséget észre se venni. Hetente 2x 3x is megsütöm,mert délutáni nasinak is jó. Még egyszer köszönöm,ezt a jó receptet.

iceflower
iceflower / iceflower szo, 2013-08-10 20:12

Szia Ildikó!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ennyire bevált nálad, jó étvágyat hozzá!

Timi

t.ildiko.
t.ildiko. k, 2013-07-23 14:32

Elkészítettem és nagyon finom,egyszerű,de nem lett ilyen szép mint a képen.Köszönet a finom receptért.

adree8325
adree8325 p, 2013-07-12 11:24

Nagyon fincsi lett, eddig rántani szoktam, ezután így csinálom! Köszi a receptet!!!

494