Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves
Sajtkrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam augusztus végén született és néhány héttel később már elkezdtem főzőcskézni. Viszont olyan ételeket kellett készítenem, amik nagyon gyorsan készültek el. Ráadásul a boltba sem tudtam akármikor elmenni. Így maradtak az otthon lévő alapanyagok főzésre. Voltak maradék sajtok meg néhány szikkadt kifli és így kerekedett belőle ez a leves. Azóta is gyakran készítem.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A feltéthez

ajánlat

Gyors ebédnek, vacsorának kitűnő, ha nincs időnk főzni, de mégis valami meleget ennénk. Ráadásul a maradékok eltűntetésére is kiválóan alkalmas.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors sajtos leves, gyors sajtleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
  3. A tejföllel vagy tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
  4. Néhány percet főzzük, majd megnézzük elégséges-e a fűszerezés.
  5. Amikor úgy ítéljük meg, hogy kész a levesünk, reszelünk bele szerecsendiót. Aztán el is zárhatjuk a gázt alatta és készülhet a feltét.
  6. A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával egyik vagy akár mind a két oldalukat bedörzsöljük.
  7. Serpenyőbe rakjuk őkek és kis lángon, kevés olajjal megpirítjuk az alsó felüket. Megfordíjuk és kis sajtdarabkákat rakunk rá. Ezek szépen ráolvadnak, amíg a másik felük is megpirul.

  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 104
össznézettség: 294 595
elküldve: 81
receptkönyvben: 3 075
elkészítve: 205/255
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bhcsilla

Mióta szakács: 2010.02.13.
16 recept

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2016-02-28 10:58

Sziasztok! Én mindent a recept szerint készítettem (bár első olvasásra szintén sokalltam a 2,5 l vizet meg az 5 ek lisztet), és nagyon jól sikerült! Nálunk sikert aratott a leves. :)

dornlilla
dornlilla Sat, 2016-02-27 10:15

Én valamit nagyon elronthattam :-( a reszelt sajt is egy csomó, illetve a tömlős is :-(

Polgár Istvánné
Polgár Istvánné Sat, 2014-12-27 07:57

Én nem nagyon értem az elkészítést.2.5 Liter? biztos? És a krémsajtot hová rakom mert arról nem ír?

halfilé
Halfilé / halfilé Wed, 2014-11-12 15:07

Szia! Az 5 evőkanál finomliszt nem elírás véletlenül? Én sokallom. Illetve a 2,5 liter víz a sajtok mennyiségéhez képest is soknak tűnik. Ma szeretném vacsira készíteni, jó lenne egy gyors válasz. Köszi.

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Wed, 2014-11-12 15:50

Kedves halfilé!
Nekem kisebb méretű evőkanalam van, azzal mértem. Ha sokallod, tegyél bele csak 2-3-mal és ha szükséges utólag teszel még hozzá.

Berni987
Berni987 Tue, 2014-10-07 08:09

Tegnap megcsináltam, nagyon nagyon finom lett! Mondjuk annyi változással, hogy én egy vajas-fokhagymás-lisztes rántást tettem bele. Isteni lett! ;)

nettunderke
nettunderke Sat, 2014-05-10 20:51

Lehetne azt a nevet is adni neki hogy " nem lehet abba hagyni leves" mert en ugy voltam vele ma, Koszonjuk szepen. Nagyon finom volt.

KittusCa
Katherine / KittusCa Sun, 2014-01-19 22:01

Szia.
Rettentően imádom a sajtkrémlevest, de még csak ma készítettem el életemben először.
Hát...le a kalappal... "kegyetlen" finom lett! :)
Köszönöm a receptet, azt hiszem még egy párszor használni fogom. :)

Üdv.: Katherine

zuzimama
zuzimama Mon, 2013-11-25 10:13

Egyszer már próbálkoztam sajtlevessel, de az katasztrófa volt, úgyhogy ehhez félve kezdtem hozzá.
Azt megtanultam a másik leves kapcsán, hogy a sajtot ne egybe tegyem bele hanem marékszámra, máskülönben egy golyóba összeragad az egész.
Nagyon-nagyon finom levest csináltam a recepted alapján, köszönöm szépen.

virgiliusz
virgiliusz Thu, 2013-10-03 08:16

Isteni, köszönöm a recepted! Bár én pirított, fokhagymás bacont tettem bele, kifli helyett, de szerintem mindenhogyan nagyon finom!!

Gothdarky
Gothdarky Fri, 2013-08-23 23:38

Már többször elkészítettem ezt a finomságot, családom nagy örömére. Legutóbb a pórékrémlevessel házasítottam, és a 2 receptből is nagyon ízletes mű kerekedett. Füstölt sajttal és levesgyönggyel szeretjük. :) Köszönöm a receptet!

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Mon, 2013-04-22 14:21

Nekünk nem sok. Ha gondolod kevesebbet is tölthetsz a lábasba és ha kell később még tudsz hozzá önteni.

surranonyava
surranonyava Thu, 2012-11-22 22:56

Én is kipróbáltam a recepted! NAGYON jó és könnyű elkészíteni! Szintén augusztusban született a kislányom :)) (úgy látszik lehetne kismama leves is a neve:) így nekem sincs sok időm a főzőcskére! Az egész család imádta a levest! Köszi!

hajnis
hajnis Wed, 2012-11-21 15:38

Koszi a receptet, nem vagyunk levesesek egyaltalan, de ezt imadjuk!!! :-)

ewita
ewita Fri, 2012-03-30 13:54

Köszönöm a receptet, nagyon jó!
Én "levesbetétnek" reszelt, füstölt parenyicát rakok, de csak közvetlen fogyasztás előtt a tányérba. Próbáljátok ki, nagyon finom így is!

Fermany
Fermany Mon, 2012-01-30 18:06

Nagyon jó a recept! Múlt héten kipróbáltam, azt hiszem ezt még többször el fogom készíteni!
Köszi!!!

KHB
KHB Sat, 2012-01-14 00:19

Nagyon jó recept!!!!
Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Először nem is a recept, hanem a story keltette fel az érdeklődésemet. Az én Kisfiam is augusztus végén született, milyen jó lett volna, ha ezt még akkor megtalálom...:-) De 5 hónap elteltével sincs több időm főzni, ez a leves gyors, egyszerű és nagyon finom! Minden kisgyermekes anyukának ajánlom és mindenkinek, aki szereti a finom krémleveseket!

Köszönöm a receptet!!!!

csm
Móni / csm Thu, 2012-01-12 15:03

Mindig ki akartam próbálni a sajtkrémlevest, de azt gondoltam, hogy ez bonyolult, és macerás, és mikor megláttam a receptedet, megörültem, azonnal kipróbáltam! Igaz, én csak két tömlős sajtot tettem bele, de így is nagyon nagyon fini lett! És persze hamar elkészült! Köszi a megosztást!

vetina
vetina Fri, 2011-12-23 12:49

Köszi h megosztottad velünk v.mi isteni!Soha nem ettem nem is csináltam de a párom azt mondta miután befalta h megtartalak:D
Jah az 1ik tömlős sajt natúr helyett füstöltet tettem bele!Isteni
Még egyszer köszi

klarica
klarica Wed, 2011-06-08 11:20

Ma elkészítettem eszt a finom és egyben egyszerű levest, nagyon fincsi lett! Köszi a receptmegosztást

töltöttkáposzta
töltöttkáposzta Wed, 2011-06-08 10:17

Köszönöm szépen az isteni leves receptet. Bár én tejföl helyett kefirt használtam, de így is tökéletes lett.

juliko
Juliska / juliko Thu, 2011-03-10 16:27

Én is elkészítettem és szerintem óriási leves, gratula a feltöltőnek:) A sajt tökéletesen elolvadt, lehet, hogy azért, mert előzetesen simára kevertem a reszelt sajtot a sajtkrémmel és öntöttem hozzá a forró leveskockás léből is. Így nagyon jól összeállt! Köszi a receptet!

Flower of Hope
Flower of Hope Thu, 2011-02-10 11:47

A leves isteni lett, gyorsan el is fogyott. Én a serpenyőzés helyett, csak "sima' pirítóst készítettem, amire még melegében szórtam egy kis reszelt sajtot. Nagyon bejött, köszönöm a receptet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 15:59

Én is kipróbáltam a receptet, nagyon finom lett. Köszi a feltöltést.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-17 18:55

Azt hogy csináljátok, hogy nem áll össze a sajt? Nekem eddig mindig összeállt már főzés közben és az istennek sem akart szétjönni...már sokféle sajttal próbáltam, reszelve szórtam bele, kevergettem kis lángon, de mindig ki kellett dobni belőle a sajtot. Milyen sajt az ideális?

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2010-12-18 12:53

Kedves Betti90! Trapistával és karavánnal szoktam általában készíteni és kis lyukú reszelőn reszelem le. Szerintem ha nem olvad teljesen szét az nem nagy tragédia.

Donc
Donc Mon, 2010-07-26 20:42

Mégse csináltuk meg ma,mert csak most jött vissza a net. De a hozzávalók megvannak úgy hogy holnap!

Üdvözlettel:Donc

nagynikol1
nagynikol1 Mon, 2010-07-26 11:09

Tegnap végre kipróbáltam és tényleg nagyon ízlett a családnak. Jó recept, egyszerű, gyors és nem is túl drága, sőtt! Legközelebb kipróbálom, hogy a a20dkg trapistához teszek plussz 10 dkg füstölt karavánt, hátha jó lessz. Ajánlom bárkinek, nem fogjátok megbánni.

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Tue, 2010-07-27 12:58

Örülök, hogy ízlett! Már én is készítettem karavánnal. Finom volt úgy is. Ha van bármilyen maradék sajt, ami nem nagyon akar elfogyni, azt mindig beleteszem ebbe a levesbe.

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Tue, 2010-08-31 13:30

Kedves bhcsilla!Gratulálok a recepthez;-) Ma kipróbáltam és nagyon szupi, ízletes leves lett (még sok ilyet ;-))!!!Köszönöm a receptet!

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Wed, 2010-09-01 13:27

Kedves Pinkmage! Örülök, hogy ízlett! Nézd meg a többi receptemet is. Csupa egyszerűen elkészíthető, finom étel. Már töltöttem fel újakat is, csak nagyon lassan dolgozzák fel őket:-( Biztosan sokan küldenek be recepteket. További jó főzöcskézést:-))

Donc
Donc Sun, 2010-07-25 22:50

Nem szoktam használni,de holnap kipróbálom füstölt f.hagymával és paprikával ízesített sajttal remélem az pótolja a szerecsendió hiányt!

Köszi a választ!!

571
sajt 20 dkg
tömlős krémsajt 100 g
tejföl 2 dl
finomliszt 5 evőkanál
leveskocka 1 db
víz 2.5 l
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kifli 2 db
sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek