Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért éppen francia hagymalevest főzzünk ma? Hamar elkészül, sokféle ételhez passzol, és a hozzávalók általában fellelhetők otthon. Ildikó makói hagymalevese után szabadon…


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
  2. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel.
  3. Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után még 15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
  4. A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest, frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 489 681
elküldve: 75
receptkönyvben: 3 512
elkészítve: 376/432
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

๓ ξ ي ĩ
๓ ξ ي ĩ Sun, 2016-11-27 17:58

Még úgy is; hogy két különösebb alapanyag híján megcsináltam, is nagyon hasonlít arra az ízvilágra, amiket jobb éttermekben megismertem. Egyik kedven receptem az oldalon. Ezer hála :D

Cia
Cia Tue, 2015-03-24 10:55

Köszi a receptet, isteni. Párom nagy leveses és minimum heti egyszer el kell neki készítenem :) A bort néha kihagyom, ellenben a végén szoktam tenni bele főzőtejszínt. Kedvenc lett nálunk. :)

Mercuska
Mercuska Mon, 2015-01-19 21:51

Nagyon finom. De!!! Az igazi francia hagymalevest nagyon sokáig kell főzni...

diane
diane Wed, 2014-01-22 16:37

a recept zseniális, ez vitán felül áll - nem is erről akartam írni. hanem, h tegnap véletlenül elsóztam, ezért felöntöttem vízzel. igen ám, de így meg túl nagy lett az adag... hogy ne vesszen kárba semmi, az az ötletem támad, hogy ezzel a lével készítem a lencsefőzeléket - és valami isteni finom lett. nem hagyományos barnalencsét, hanem Toor Dahlt használtam ugyan, de nem hiszem, hogy ez számít. úgy döntöttem, h a következőkben direkt többet főzök, és fagyasztok le a léből főzelékekhez, mert szerintem a brokkolit és a karfiolt is nagyon feldobná.

julcsa69
julcsa69 Tue, 2013-12-31 11:06

Szerintem ez a leves az emberiség egyik legnagyobb találmánya,gyors,olcsó és leírhatatlanul fincsi! :)

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2013-12-06 13:33

Ma készítettem ilyet először, és nagyon tetszik! :)
A borbontót sajnos jól eldugtam a költözéskor, de legközelebb kipróbálom borral is.
Csirke alaplé híján ételízesítővel kellett beérnem, plusz tettem még bele a főzés közepe felé pár kanál 10%-os tejfölt. A liszt helyett én kukoricakeményítővel készítettem. Kevés kakukkfüvet is szórtam bele. A forró levest némi eidami sajtra és pirítósra kanalaztam - nagyon tartalmas volt. :)
Tudom, hogy kicsit sok változtatás, de majd készítek hasonlóbb verziót is. Köszönöm a receptet!

banfizs
MotlaLePula / banfizs Thu, 2013-05-02 21:24

Kedvencem a hagymaleves, es akarhova terek be enni, mindig ezt kerem a menurol. Az egyik kedvenc magyarorszagi ettermemben ettem eddig a legfinomabbat, de meg sosem tudtam reprodukalni. Ez a recept all hozza a legkozelebb! Vegre itthon is elkeszithetem. Isteni lett! Koszonet erte!

finis
finis / finis Tue, 2013-04-09 14:14

pár dolgot kihagyva,de már többször is megfőztem,nagyon finom köszönöm!!!

oosaki
oosaki Wed, 2012-08-01 10:50

sajnos kicsit elborsoztam (kezdő vagyok, ráadásul a bors csak a végén eresztette ki az ízét), de amúgy finom lett, máskor is megcsinálom :)

sz.e.
sz.e. / sz.e. Sun, 2012-02-26 08:44

Nagyon jo ez a recept, de szerintem tul sok zsiradek a 2 kanal olaj es a vaj, en abbol kevesebbet hasznalok. + Meg kakukkfuvet rakok bele.

aviva87
aviva87 Thu, 2012-02-16 21:04

Kész is van, nagyon finom lett, pontosan egy ilyen leves volt ma minden vágyam :)

aviva87
aviva87 Thu, 2012-02-16 20:23

Most készül, remélem nekem is jól fog sikerülni :) Piszok módon meg vagyok fázva, szóval pont valami ilyesmire vágyom most :)

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2012-02-05 13:48

Fehérbor nem volt itthon, de így is nagyon jó lett.Tettem bele egy kis főzőtejszint. Ja, és pirítóssal ettük Petroagnes receptje alapján.Mennyei. Köszi!!

Silviarodriguez
Silviarodriguez Sat, 2011-11-26 16:35

ma ebédre megcsináltuk anyuval és remek lett. a sima füstölt sajttal is kiváló, 2x szedtem magamnak, mindenkinek nagyon ízlett, el is fogyott azonnal. :)

Mytzee
Mytzee Fri, 2011-11-18 17:41

Teljesen levett a lábamról ez a leves! :) Nem is értem, hogy miért nem készítettem el már korábban is magamnak. Eddig csak étteremben próbáltam, de ma meg is főztem! Tökéletes fogás, nálam a szerecsendió az ász!!!

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Thu, 2011-09-01 18:28

Elkészítettem és nagyon finom lett. Legközelebb azért egy kicsit kevesebb liszttel készítem, vagy kisebb kanállal adagolom. :)

reka1993
Réka- / reka1993 Mon, 2011-08-08 13:16

Épp ebben a percben készült el a leves!!Nagyon finom lett.Egy kis változással készítettem el a ,levest, behabartam tejföllel!! De nélküle is szuper lett volna!Köszi a receptet.

Solona
Solona Mon, 2010-12-27 18:39

Isteni lett a leves, köszönöm szépen! A párom teljesen odavolt érte :) Sütöttem hozzá cipót is, azzal még finomabb!

petroagnes
petroagnes Tue, 2010-10-12 13:07

Sziasztok,
úgy is finom ha nem a levesbe rakod a sajtot hanem sütőben megsütöd sajtos piritósnak: a kenyér alját vajazd meg tetejére szórj sajtot és tedd alufóliára, így süsd, na így nagyon finom lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 12:57

Miért nem lehet normálisan kinyomtatni a recepteket ?

361
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirke alaplé 1 l
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
fehérbor 1 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
toast kenyér 4 szelet