ZSÍRZSÚR: Tengernyi olvadt sajtban úszó bajor nokedlit dobtunk össze a böjti időszakra

Pereg a böjt, és aki betartja, annak most minden nap húsmentes hétfő. Ha esetleg azt hitted, hogy ilyenkor nincs ZSÍRZSÚR, tévedtél! Ezt nézd.

Zsír ide, junkfood oda, tonnányi mennyiségű hús meg emide, az a helyzet, hogy van minden évben egy hónap, amikor kihagyom ezeket, és csak zöldségeket fogyasztok.

Most mondhatnád, hogy „na és?”, de most képzeld már el magad, hogy még alkoholt se fogyasztasz egy egész kerek teljes hónapon keresztül! Ugye, itt már kezded érezni, hogy rezeg a léc...No de nem misztifikálom túl, a lényeg, hogy évek óta kibírom a böjtöt, egy kitétellel: nálam mindig februárra esik! Gondolhatnád, hogy azért, mert ekkorra túl vagyunk a bacchusi disznóvágós tivornyákon, de a valódi ok, hogy ez a hónap a legrövidebb. Szánalmas vagy sem, ez van.

No de ennyit rólam, most beszéljünk rólad, ha te is a böjtölős típusba esel. Szóval hogy mit is lehet enni zsíron és húson kívül? Mutatom a tutit, ez pedig nem más, mint osztrák tesóink mac’n’cheese-e, azaz az isteni käsespätzle. Same shit, different package, mondaná a nagy-magyar.És ha irtózol a sajtos makarónitól, mert akkora lokálpatrióta vagy, hogy mindent majomságnak tartasz, ami a tengeren túlról való, akkor pláne imádni fogod. Nokedli van benne, verjem meg, és tonnányi finom olvadt sajt!! Na ugye, hogy adogatod egyből, ahogy a videót is lesegeted kettőből.Nézd meg, készítsd el, és ne kattogj azon, hogy fú, de sokára ehetsz húst, az sokkal rosszabb. Inkább nézz a neten főzős videókat, az olyan ilyenkor, mint az alkoholmentes sör. Létezik és kárpótol!

Recepért klikk ide!

És ezt a ZSÍRZSÚR epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: igazi vitamindús szendvics marhasonkával, káposztával és sajttal. Ez a Rubi!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?