Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy szép gyorsétterem, amelynek az enteriőrjét rossz fényképek inspirálták

A kanadai Victoriában megnyílt egy libanoni gyorsétterem, amelynek enteriőrjét a közel-keleti építészet és az éttermi menüket sokszor elcsúfító, rossz fotók ihlették.

A kanadai Vancouverben van a Studio Roselyn névre hallgató, belsőépítészettel foglalkozó duó székhelye. Ez a cég tervezte a Victoriában található, közel-keleti fogásokat kínáló Superbaba étterem enteriőrjét - írja a Dezeen. A gyorsétterem kialakításakor tekintetbe vették a keleti mediterráneum népszerű étkezdéinek belső tereinek jellegzetességeit is, és izgalmas, látványos - ráadásul költséghatékony - enteriőrt terveztek.

Fontos inspirációs forrásul szolgáltak azok a kellemetlenül túltelített színekkel "csábító" menük is, amelyeket a környék kebabosainál lehet megcsodálni.

A belsőépítészek - Kate Snyder és Jessica MacDonald - a fenti példákból kiindulva szándékosan elrontott fényképeket készítettek a Superbaba kínálatáról. A fotókból látványos kollázsokat alakítottak ki. Ezek díszítik az étterem falait.

A kis alapterületű üzlet belső tereinek kialakítása során a kiszolgálópult került a fókuszba. Az íves, süllyesztett álmennyezet alatt található a látványos, kék pult, amely ma divatos, terazzo-munkafelületet kapott. A lágy ívek a mennyezeten kívül több ponton is megjelennek a finom pasztellszínekkel és feketével dominált enteriőrben: az asztalokat a rendelésre váróktól elválasztó alacsony korlátok, a fal festése és a pult egy sarka is íves.

Az alacsony korlátok, a "színes-szagos" fényképek, a neoncégér, de a folyóson látható, világító dobozra emlékeztető világítótestek is a közel-keleti büfék esztétikailag kevéssé megragadó kialakítását idézik. Szerencsére a kanadai gyorsétterem tervezői jó ízléssel reflektálak erre a hagyományra.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Unod a csempét? 7 klassz megoldás, amely izgalmasabbá varázsolja a konyhafaladat

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!