Gözleme, azaz spenóttal és fetával töltött lepény sült nálunk
Lepénykenyér - minden nemzet gasztronómiájában megtalálható a saját, nemzedékeken keresztül fennmaradt recept hozzá. Most a török kedvencet, a gözlemét nézzük meg közelebbről.
GrétiLepénykenyér - minden nemzet gasztronómiájában megtalálható a saját, nemzedékeken keresztül fennmaradt recept hozzá. Most a török kedvencet, a gözlemét nézzük meg közelebbről.
GrétiA világ tele van izgalmas ételekkel, azonban a megkóstolásukhoz vezető út gyakran kétségekkel kövezett. Ha szívesen ismerkednénk más nemzetek konyháival, de nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nem tudjuk, merre induljunk, használjuk iránytűként az alábbi cikket, amely a török konyha néhány kezdő receptjével segít elindítani a felfedezést.
Lakos BenedekA baklaván és a kebabon túl viszonylag keveset foglalkozunk a török konyhával, pedig csodálatos ízekkel és változatos fogásokkal bűvöli el azokat, akik belesnek a sarki gyorséttermek függönyén túlra. Ezúttal a világhírű húsgolyó, a köfte egyik vegetáriánus verzióját hoztuk el nektek, ami csípős-fűszeres paprikaszószban fürdőzve tör utat az ízlelőbimbóinkhoz.
Rosanics PetraPudingot főzni egészen sok módszerrel lehet, az egyszerűtől és olcsótól egészen a bonyolultig és költségesig. Nyilván, ha lehet választani, az első kategória mellett tesszük le a voksunkat, nem? Nos, akkor a most következő receptre érdemes lesz figyelni.
Lakos BenedekBurekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.
NosaltyVan pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.
Lakos BenedekSzinte minden héten esszük, minden sarkon olcsón megvehetjük, mégsem ismerjük az igazi, a valódi, a rendes török döner kebabot. A 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben Csabányi Attila elmondja, hogy milyen is valójában a török konyha, a kebabon túl.
NosaltyA tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.
Hering AndrásTökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
NosaltyKylie Minogue-gal, olcsóbb ételekkel és biztonságosabb fesztiválozással készülnek az idei Szigetre a szervezők.
NosaltyCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
NosaltyA bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Szuperfincsi menüsor, melyben a gomba, a zöldbab, a sertéshús és az áfonya a főszereplő.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.