Mit főzzek ma? Mexikói húsleves, padlizsános baklava és citromos csodapite...
A mai napon is isteni ebédben lesz részünk: a három fogás mexikói húslevevesből, sós, fetás baklavából és csodás citrompitéből áll.
NosaltyA mai napon is isteni ebédben lesz részünk: a három fogás mexikói húslevevesből, sós, fetás baklavából és csodás citrompitéből áll.
NosaltyNovember 17-én ünnepeljük ennek a fantasztikus közel-keleti édességnek a világnapját. Ropogós réteslapok, gazdag diós vagy pisztáciás töltelék és aromás cukorszirup: ezekből áll össze a desszert, amit rendszeresen falatozunk a török éttermekben. Most otthon is elkészíthetjük, válogassunk az alábbi receptek közül! Egy kakukktojás is bekerült a listába, vajon megtaláljátok?
NosaltyA közel-keleti édességtől sokan azért ódzkodnak, mert sűrű cukorszirupban úszik, szinte felér egy egész napos nassolással a desszert elfogyasztása. Nekik van most nagyon jó hírem, ugyanis létezik a baklavának sós verziója is, amit biztosan imádni fognak.
Lakos BenedekProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.