nosztalgia

A Batthyány téren újjáéledt retró Utasellátót látnod kell

Az Utasellátó Vállalat 1948-tól mindig készenlétben állt, hogy a tömegközlekedéssel utazók energiaraktárait feltöltse. Akár vonattal, busszal, hajóval vágtunk neki az ismeretlennek, egy dolog mindig ismerős volt: az Utasellátó állandó jelenléte az állomásokon. A Batthyány téren újraéledt Utasellátó megidézi a régi korok emlékét, mind a külcsínnel, mind kínálatával.

Balogh Lilla

6 dolog, amit imádunk a '70-80-as évek éttermi étlapjain

Egy egzotikus világba kalauzolunk, amiben a legmenőbb éttermi főételek is kétszámjegyű összegbe kerültek, a legdrágább étel az étlapon még nem a Surf'n'Turf steak volt, hanem a Rózsa Sándor kedvence vagy erdélyi fatányéros névre hallgatott. 15 dolog, ami visszarepít a '70-80-as évek hazai szövetkezeti vendéglői és éttermi világába.

Nosalty

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.