Ha sokáig marad a gyerek a suliban, akkor jól jöhet neki egy kis meleg étel ebédre. Egy anyuka rájött, hogyan marad egész nap meleg a reggel elcsomagolt fogás.
Amikor beüt a kánikula, nem biztos, hogy túl sok kedvünk van bekapcsolni a sütőt vagy feltenni három különböző fazekat a gázra. Szerencsére nem kell az egész évszakban kenyéren és vízen élnünk, ha bevetjük az alábbi technikákat.
„Minél több ember asztalára kerüljön egészséges melegétel!” – ezzel a célkitűzéssel indít október 16-án, az Élelmezési Világnapon európai mintán alapuló összefogást az Edenred Magyarország.
Főzés után nem szeretjük elől hagyni az ételt az asztalon, sokan azonnal hűtőbe raknánk, főleg akkor, ha evés után el kell mennünk otthonról. Miért nem szabad a még meleg ételt a hűtőbe tenni? Nagyon egyszerű oka van.
Az angolban találóan “junk food”-nak (vagyis szemétkajának) nevezett rossz minőségű ételek rendszeres fogyasztása senkinek nem tesz jót. De hogyan hat a fejlődő szervezetre, ha nem jut megfelelő tápanyagokhoz?
Tökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.