Tudtad, hogy az elektromos sütőt hosszabban kell előmelegíteni?
Napi tippünk elsősorban azoknak szól, akiknek otthon elektromos sütőjük van: nekik hosszabb ideig kell előmelegíteni ezt használat előtt. Eláruljuk, miért.
Szász NóriNapi tippünk elsősorban azoknak szól, akiknek otthon elektromos sütőjük van: nekik hosszabb ideig kell előmelegíteni ezt használat előtt. Eláruljuk, miért.
Szász NóriAz elektromos sütők precizitásával nehéz versenyre kelni: a sok helyen használt gázsütők egyszerűen nem képesek hasonló eredményt produkálni. Persze bevethetünk néhány kis trükköt, hogy közelebb kerüljünk a sikerhez. Jöjjön a Napi Tipp!
Lakos BenedekA sütőt magát viszonylag egyszerű tisztán tartani, a rácsokra azonban kevésszer veszi rá magát az ember: macerás is, nehézkes is az összes ételmaradékot eltávolítani. Meglepő módon a fürdőkádban történhet meg a csoda.
NosaltyA Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint a földgázhasználat – és ebből következően a gázkazánok, gáztűzhelyek használata – is kockán forog, hiszen a fosszilis energiahordozók nemcsak a bolygóra károsak, de komoly biztonsági problémákat is jelenthetnek otthonainkban.
NosaltyA gázsütők gyakran alulmaradnak a villanygépekkel szemben, mert nem olyan precízek, kevesebb speciális funkcióval rendelkeznek, és sokaknak kötődik hozzájuk valamilyen kudarca vagy rossz emléke. Most azonban nem ezekről lesz szó, hanem csak az előnyökről.
Lakos BenedekNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.