6 kellemes bruncholó vidéken, ahol magas színvonalon reggeliztetnek
10-12 éve indult itthon és akkor még szkeptikus hangulat fogadta. Mára pedig sokak inkább brunchra találkoznak, mint vacsorára.
Pákozdi Nóra10-12 éve indult itthon és akkor még szkeptikus hangulat fogadta. Mára pedig sokak inkább brunchra találkoznak, mint vacsorára.
Pákozdi NóraA brunch az új vacsora, avagy reggel/délelőtt/kora délután is ugyanolyan jókat lehet beszélgetni és enni, mint sötétedés után!
Pákozdi NóraMesteri villásreggelik, kellemes hangulat és együtt megélt falatok, történetek. Konkrét helyeket ajánlunk mindehhez.
Pákozdi NóraOdavagy az ínycsiklandozó, kiadós brunchokért? Akkor mindenképpen látogass el a Dohány utcai TATI étterembe, ami bár még csak kevesebb, mint egy éve színesíti a VII. kerületet farm to table konyhájával – mégis, szeptember óta egy Michelin-ajánlást jelző piros táblával az ajtaján várja a vendégeket. Nem régóta pedig a reggeleket is ismerős, házias ízekkel kezdhetjük náluk.
NosaltyAz V. kerületi Veres Pálné utca megannyi nevezetességnek ad otthont, ám tavaly egy újabb különlegességgel bővült, ugyanis itt nyitotta meg kapuit egy igazi brunch-mennyország, a Deszka. Mi is felkerekedtünk hát, hogy megismerjük közelebbről ezt a gasztrolátványosságot. És hogy mit találtunk? Egy proseccótól pezsgő, illatokkal teli, utcára nyíló, színes tapétás csuda helyet. Az egyik alapítója, Major Dávid hatalmas nyüzsgésben tölti itt a mindennapjait, de szerencsére időt szakított arra, hogy meséljen nekünk a Deszkáról.
NosaltyA röszti egy csodásan egyszerű étel, amit szinte csak krumpliból készíthetünk, különböző verziókban és alakokban. Az olajban sült, ropogós finomság reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, most pedig igen különleges formában érkezik. Durva lesz!
NosaltyA reggelizés és bruncholás szerelmesei eljuthatnak a saját személyes mennyországukba, amennyiben a Törley Pezsgőmanufaktúra felé veszik az irányt szeptember 18-án, vasárnap. De mi is lesz itt pontosan? Nos, azonnal kiderül.
NosaltyOlyan reggeliket mutatunk, amelyeket még a legjobb reggelizők vendégei is megirigyelnének. Finomak, laktatóak, mutatósak – és sokkal pénztárcabarátabbak, mintha étteremben ennéd őket.
NosaltyLegyen a reggeli egy fontos alkalom, vigyük a legjobb barátunkat szülinapi napkezdésre, édesanyánkat pihentető reggelire, kedvesünket romantikus brunchra, buli után együtt szédüljünk be egy megbízható helyre, hogy elemeinkből rakjanak össze minket a kalóriadús finomságok. 12 szuper helyről mesélünk.
NosaltyA tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.
Hering AndrásA The Garden Studio hosszú ideig Tomcsányi Dóri elismert magyar divattervező márkájának otthonaként és dizájnerüzletként működött, tavaly ősszel azonban átalakultak, és egy kávézó/reggeliző/koktélozórésszel egészültek ki. Az egyedi koncepciót megálmodó, török származású Mervével és az olasz séffel, Sarával beszélgettünk.
Szász NóriA vendéglátósok helyzetét egyre inkább megnehezíti az éttermek, kávézók zárva tartása. A problémára kreatív megoldással reagált a budapesti Szimply étterem csapata.
NosaltyMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.