Savanyított kerekrépa

Leírás

A kerekrépa (tarlórépa) kinézetre és ízre egyaránt a retekhez hasonlít. Íze édeskés, enyhén csípős. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Számos országban rendszeresen fogyasztják, máshol inkább csak takarmányként termesztik, hazánkban nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé. A kerekrépa fogyasztása rendkívül egészséges, fehérjében és szénhidrátban gazdag, vitamin-, illetve ásványi anyag tartalma magas. Éppúgy savanyíthatjuk ecetes lével, mint a káposztát. Savanyított állapotban fogyaszthatjuk magában, savanyúságként, illetve kitűnő alapanyaga savanyított leveseknek.

Savanyított kerekrépa
22
Kalória
0.7g
Fehérje
5.1g
Szénhidrát
0.1g
Zsír
93.6g
Víz
-
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3g
Cukor

100 g Savanyított kerekrépa

fehérjetartalom

0.71 g

zsírtartalom

0.055 g

szénhidráttartalom

5.06 g

víztartalom

93.6 g

gramm savanyított kerekrépa?

Top ásványi anyagok

Nátrium

286 mg

Kalcium

22 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.067 g

C vitamin

11.6 mg

Kolin

8.7 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.71 g

Zsír

telített zsírsav

0.008 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.042 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

0.22 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

286 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.064 mg

Mangán

0.1 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

2.99 g

víz

93.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.027 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.023 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.142 mg

Folát

9 µg

Kolin

8.7 mg

E vitamin

0.02 mg

K vitamin

0.1 µg

C vitamin

11.6 mg

B6 vitamin

0.067 g

5 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...