Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A savanyítás a gomba tartósításának egyik lehetséges módja. Savanyított gombát vásárolhatunk a boltokban, de elkészíthetjük magunk is otthon. Lehet akár egy, akár több gombafajtából készíteni. Az alaposan megmosott és apróra vágott gombát sós vízben főzzük vagy olajon megpároljuk, üvegbe tesszük és egy ecetes, ízlés szerint fűszerezett páclével leöntjük. A fűszerek között lehet só, bors, majoranna, babérlevél, fokhagyma, koriander, mustármag, de akár paprika is. Végül a lezárt üveget dunsztoljuk és hagyjuk kihűlni. A savanyított gombából készülhet leves vagy szósz, salátaalapnak is kitűnő, illetve savanyúságként is fogyaszthatjuk.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Savanyított gomba alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        Nincs találat!
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!