Savanyított gomba

Savanyított gomba

Leírás

A savanyítás a gomba tartósításának egyik lehetséges módja. Savanyított gombát vásárolhatunk a boltokban, de elkészíthetjük magunk is otthon. Lehet akár egy, akár több gombafajtából készíteni. Az alaposan megmosott és apróra vágott gombát sós vízben főzzük vagy olajon megpároljuk, üvegbe tesszük és egy ecetes, ízlés szerint fűszerezett páclével leöntjük. A fűszerek között lehet só, bors, majoranna, babérlevél, fokhagyma, koriander, mustármag, de akár paprika is. Végül a lezárt üveget dunsztoljuk és hagyjuk kihűlni. A savanyított gombából készülhet leves vagy szósz, salátaalapnak is kitűnő, illetve savanyúságként is fogyaszthatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?