Marinált feta

Marinált feta

Leírás

A feta egy fehér, sós, lágy, juhtejből készült sajt. Fehérjében és kalciumban gazdag, zsírtartalma 40-50% közötti. A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a sajtot, de különleges, pikáns ízt is adhatunk neki. A marinálás során a kockára vágott feta sajtot egy edénybe tesszük, majd felöntjük olajjal és ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszerekkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, chilipaprikával, fokhagymával. Marinált fetasajtot kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marinált feta

fehérjetartalom

10 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

gramm marinált feta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

800 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

800 mg

szénhidrát

cukor

1 g

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek