Marinált feta

Leírás

A feta egy fehér, sós, lágy, juhtejből készült sajt. Fehérjében és kalciumban gazdag, zsírtartalma 40-50% közötti. A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a sajtot, de különleges, pikáns ízt is adhatunk neki. A marinálás során a kockára vágott feta sajtot egy edénybe tesszük, majd felöntjük olajjal és ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszerekkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, chilipaprikával, fokhagymával. Marinált fetasajtot kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.

Marinált feta
261
Kalória
10g
Fehérje
1g
Szénhidrát
19g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
1000mg
Cukor

100 g Marinált feta

fehérjetartalom

10 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

gramm marinált feta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

800 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

800 mg

szénhidrát

cukor

1 g

vitaminok

2 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...