Marinált feta

A feta egy fehér, sós, lágy, juhtejből készült sajt. Fehérjében és kalciumban gazdag, zsírtartalma 40-50% közötti. A marinálás egyfajta olajban történő tartósítási eljárás, amelynek eredményeként nem csak hetekig eltarthatjuk a sajtot, de különleges, pikáns ízt is adhatunk neki. A marinálás során a kockára vágott feta sajtot egy edénybe tesszük, majd felöntjük olajjal és ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszerekkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, chilipaprikával, fokhagymával. Marinált fetasajtot kaphatunk készen az üzletekben, illetve elkészíthetjük otthon is. Hűtőszekrényben javasolt tárolni. Ehetjük magában, fogyaszthatjuk savanyúságként, de felhasználhatjuk saláták, hidegtálak, mártogatósok készítéséhez is.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
10 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
1 g
víztartalom
0 g
Nátrium
800 mg
fehérje
10 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
800 mg
szénhidrát
cukor
1 g
vitaminok
Legizgalmasabban felhasználható zöldségünk a káposzta, a levestől a rakottasig mindenben nagyot nyújt. Most a legmagyarosabb megjelenésében mutatjuk meg: szabolcsi módra készítjük. Ugye a te kedvenced is a töltött káposzta?
GrétiVisszaszámlálás indul! Itt az adventi szezon, ne bonyolítsuk túl az életünket túlzottan hosszadalmas és összetett fogásokkal a héten: főzzünk gyorsan elkészülő leveseket és főételeket, a desszertek pedig álljanak itt karácsonyi inspirációként!
NosaltyA karácsonyi időszakban már évek óta összegyűjtjük kedvenc magyar keramikusainkat, hiszen rengeteg tehetséges alkotó van az országban, akik érdemesek a figyelemre. Ezúttal sincs ez másképp: újabb 5 keramikust ajánlunk, akinek munkája beragyogja az ünnepeket.
Szász NóriMáshol viszont remekül beválhatnak, de a halóban inkább kerüljük el őket, ha jót akarunk magunknak.
Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!
Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!