Fenyőtinoru

Leírás

Kalap: 5-9-(10) cm, húsos, puha, félgömb alakúból hamar kiterülő széle, fiatalon begöngyölt felszíne nyálkás, színe: sárgás, krémszínű vagy okker barna.Termőréteg: vékony, tönkhöz nőtt, szűk pórusú pórusok könnyeznek, sárgából öregen sárgászöld lesz.Tönk: hengeres, 5-9 x 1-2 cm, nyálkás, sárgásfehér, a csúcsán barnássárga szemcsézettséggel a könnyezés miatt.Hús: puha, vizenyős, fehéres, íze édeskés, szag nem jellemző.(forrás: gombak.eu)

Fenyőtinoru
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Fenyőtinoru

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fenyőtinoru?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

0 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...