Fenyőtinoru

Fenyőtinoru

Leírás

Kalap: 5-9-(10) cm, húsos, puha, félgömb alakúból hamar kiterülő széle, fiatalon begöngyölt felszíne nyálkás, színe: sárgás, krémszínű vagy okker barna.Termőréteg: vékony, tönkhöz nőtt, szűk pórusú pórusok könnyeznek, sárgából öregen sárgászöld lesz.Tönk: hengeres, 5-9 x 1-2 cm, nyálkás, sárgásfehér, a csúcsán barnássárga szemcsézettséggel a könnyezés miatt.Hús: puha, vizenyős, fehéres, íze édeskés, szag nem jellemző.(forrás: gombak.eu)

Mikor vegyem

Termőhely és idő: mindenféle fenyő alatt, mindenféle talajon, az alföldtől a magas hegységekig, tavasztól késő őszig lehet megtalálni.

hogyan tároljam

1-2 napig, ha frissen szedtük, a hűtőben kell tárolni.

100g Fenyőtinoru

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

fenyőtinoru?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek