Fagomba

Ezen a képen: Fagomba

Leírás

Bizonyos korhadéklakó gombafajták fatönkön, tuskón, élő fák elhalt vagy beteg részein élnek. Ilyen a csengettyűgomba, tölcsérgomba, tőkegomba, kénvirággomba, tuskógomba stb. Ezek közül csak néhány ehető, mint pl. a barna csengettyűgomba (ennek is inkább a fiatalabb változata), a gyűrűs és a csupros tuskógomba, amelyből finom pörkölt készíthető, de az előbbi nyersen mérgező, ezért hosszú főzést igényel. Ehető még a szürke, az óriás és a sereges tölcsérgomba valamint az ízletes tőkegomba. Gombászás után a zsákmányunkat érdemes szakértővel megvizsgáltatni, mielőtt a konyhában felhasználnánk!

Mikor vegyem

Főleg késő nyáron és ősszel van szezonja.

hogyan tároljam

Hűtőben.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek