Biryani masala

A biryani eredetileg perzsa húsból és rizsből álló egytálétel. Ennek az ételnek a jellemző fűszerezéséhez használható a biryani masala fűszerkeverék. Ahogy a keleti fűszerkeverékeknek, ennek is többféle változata van. A tipikus alkotórészei: szerecsendió, szerecsendió virág, bors, szegfűszeg, kardamom, fahéj, babérlevél, koriandermag, mentalevél, gyömbér, vöröshagyma és fokhagyma, esetleg sáfrány. Fotó: flickr/ballparkjebusites http://www.flickr.com/photos/redpeace/21352429
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen, zárt, sötét fűszertartóban.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.
Kremmer MagdiSzeptember végére is gyors fogásokat tartogatunk: csirkemellel főzünk és sütünk, mert ez a kedvenc húsfajtátok. Mutatunk klasszikus és különleges csirkés leveseket, villám csirkemelles főételeket, de minden napra jut édesség is, nyugalom. Együnk együtt ezen a héten is!
NosaltyHa te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaOlcsóak, laktatóak és finomak! Sokat gondolkodtunk, hogy mit is írhatnánk még ezekről a tésztákról, de szerintünk magukért beszélnek az ételfotók!
Mind a tíz ujját megnyaljhatja, aki részt vesz a mai lakoma elfogyasztásában: elsőnek betyárleves érkezik, amit szaftos oldalas és végül szilvás rétes követ.
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.