Vigyázz, ezek a zöldségek könnyebben megromlanak az átlagnál

A zöldségek frissen tartása és megfelelő tárolása sosem egyszerű feladat, vannak azonban olyan alapanyagok, amelyek kifejezetten szeretik megnehezíteni a dolgunkat. Lássuk, kik a zöldségromlás bajnokai!

Mindegy, hogy tél van vagy éppen tavasz, jól tesszük, ha televásároljuk a konyhánkat-kamránkat a szezon frissen elérhető kincseivel. Persze a vásárlás után szemben találjuk majd magunkat a tárolás kihívásaival és a zöldségromlás rémével is: gondoskodnunk kell az alapanyagok minél tovább tartó megőrzéséről, hogy a szemetes helyett a fazékban landolhassanak. És míg bizonyos delikvensek nem okoznak nekünk sok fejfájást, akadnak azért olyan termények, amelyek élen járnak a korai zöldségromlásban. Ismerjük meg ezeket, hogy elkerülhessük idő előtti enyészetüket.

Nézd meg galériánkban az átlagnál gyorsabban megromló zöldségeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több élelmiszertárolási tipp és trükk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek