Nem eszik a gyerekek a zöldségeket? Faragjunk belőlük állatfigurákat!
Múlt héten írtam arról, hogy milyen trükkökkel ösztönözhetjük a válogatós gyerekeket evésre. Az egyik legtutibb ötlet, hogyha állatokat varázsolunk a tányérra. Először zöldségekkel próbálkozunk, lépésről lépésre leírva a folyamatot.
Az uborkadarabot vízszintes oldalára állítjuk. Végét átlósan levágjuk, majd a vágást függőlegesen lefelé folytatva kialakítjuk a pingvin pocakját.
A pocak két oldalán vékonyan felvágjuk az uborka héját, ezek lesznek a szárnyak. Ha nem akar felfele kunkorodni, egy kis darab uborkával vagy répával ékeljük ki a hónalját.
A répából kivágjuk a lábakat és a háromszög alakú csőrt.
A lábakat tányérra helyezzük, erre rá az uborkát.
Cseppnyi majonézzel tapasszuk a fejre a kukoricaszemeket és a csőrt.
Az olajbogyóból két kis kört kanyarítunk, és majonézzel a kukoricákra tapasztjuk.
Tejfölt magában és húsos, szaftos ételekben is egyaránt szeretjük, így most olyan ételeket hoztunk, amelyeket már egy doboznyi krémes finomság is képes feldobni.
Lehet, hogy sok egészségügyi előnye van a D-vitaminnak, de kiegészítő formájában a csontokra nem érdemes szedni – legalább is egy friss kutatás szerint.
Hozzászólások (0)