A trükk, amivel kioldozhatod a nejlonzacskó gordiuszi csomóját

Hol máshol, ha nem az interneten találtuk meg az elmúlt évtizedek egyik gyakori konyhai problémájára a választ.

Sokan vannak, akik még nem tértek át a vászonzsákos pékáru, gyümölcs- és zöldségvásárlásra, és a könnyebb megoldást választva inkább nejlonzacskókban szerzik be az élelmiszereket. Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy túl vastag és erős csomót kötött a tasakra, amit aztán vagy hosszú percekig bogozott, vagy türelem híján inkább lyukat tépett a nejlonba, hogy kiszabadítsa hőn áhított almáját vagy zsemléjét a fogságból.

Az internet népe 2021-re megtalálta a tökéletes zacskónyitási eljárást, egészen pontosan egy hölgy, aki ismét a TikTok videómegosztón tette közzé a gordiuszi csomó feloldásának módszerét. Csak a kezeket figyeljétek!

@emilymaecupcake

#stitch with @thelifebath

original sound - Emily

A videóban a csomót a következőképpen oldják ki: erősen meghúzzák a szatyor fülét, majd a csomó körüli két oldalon elkezdik egy irányba tekerni a nejlont. Ezután már csak annyi dolguk van, hogy a csomó felé tolják a feltekeredett zacskót, ami lám, valóban egyszerűen szétjön.

Érdemes gyakorolni ezt az egészen egyszerű mozdulatsort, így a környezetkímélőnek nem mondható szatyrok legalább még sokáig felhasználhatóak lesznek, és nem kell vásárlás után rögtön kukába dobni azért, mert türelem híján inkább széttéptük őket.

Bár ez a trükk remekül alkalmazható, mi mégis azt ajánljuk, inkább kezdj el áttérni a vászontáskák, vászonszatyrok használatára, ha ugyanis nincs nejlon zacskó, csomó sem lesz! A vászonszatyrok tartósabbak, moshatóak, és akár évekig használhatod őket a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk vásárlásánál, ráadásul a környezetet is óvod vele! Ha többet akarsz tudni arról, miért érdemes lecserélni a műanyagcsomagolásokat, nézd meg ezt a videót, és tudj meg többet Greenpeace - Vigyázz, műanyag! oldalán!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!